Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 18 maja 2025, o 18:11

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Adresy url

Więcej : Adresy url | Wyświetlone : 5710 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Mapa odsyłaczy i javascript

Nie wiem czy mnie zacmilo czy jak...

Wie ktos jak zrobic (o ile sie da) mape odsylaczy taka ze po najechaniu na dany obszar podmianie ulega caly obrazek na jakis tam zadany, a przy najechaniu na inny oczywiscie inny ??
Więcej : Mapa odsyłaczy i javascript | Wyświetlone : 5251 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Płatności SMS ... ???

Moje pytanie jest bardzo szerokie i w sumie nie jestem pewien czy zadaję je w odpowiednim miejscu ...
Chciałbym zbudować system płatnych ogłoszeń, PHP + MySQL, bazę mogę zmajstrować, formularze, logowanie - spoko, dam radę. Kłopot mam z ... najważniejszą częścią - jak zrealizować płatność np.: przez SMS. Czy istnieją jakieś gotowe, open-source'owe rozwiązania? I jak się za to w ogóle zabrać? No i "coś" musi po zapłaceniu zmienić status ogłoszenia na "aktywne" ...
Jeśli ...
Więcej : Płatności SMS ... ??? | Wyświetlone : 8830 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Mam problem z notatkami!

Więcej : Mam problem z notatkami! | Wyświetlone : 6965 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Inne nasze programy

Tłumaczenie z Angielska strony www na język Polski w Pająku

Witam ....pytanie moje jest następujące mam stronę www w Html jest to strona genealogiczna zawiera około 120 podstronek z danymi, na każdej takiej następnej stronie występują te same angielskie wyrazy np."Born" chciałbym je zmienić na polskie "Uzodzony" oczywiście wiem jak to zrobić pojedyńczo ale jest to bardzo pracochłonne ..czy w pajączku mogę zrobić to hurtowo w całym www ?jeśli tak proszę o instrukcje ...Dzięki z góry
Więcej : Tłumaczenie z Angielska strony www na język Polski w Pająku | Wyświetlone : 4971 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Synchronizacja VS NortonAntiVirus 2005

Podczas synchronizacji serwisów - NortonAntiVirus 2005 co chwilę wywala u mnie komunikat:

Program Norton Internet Worm Protection wykrył i zablokował próbę włamania

Synchronizacja wówczas zatrzymuje się na ok. 10 sek i potem rusza ponownie... żeby za chwilę znowu się zatrzymać z identycznym komunikatem.
Próbowałem dodać w ustawieniach Nortona - Pajączka jako obiekt zaufany, ale powyższy komunikat nadal się pojawia.
Ktoś miał podobny problem?

Pajączek 5.5.1
Więcej : Synchronizacja VS NortonAntiVirus 2005 | Wyświetlone : 2520 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Jak zarchiwizować Paj5 - razem z ustawieniami FTP, serwisami

Witam!
W ustawieniach programu jest możliwość zarchwizowania ustawień Pajączka; czy jest jednak możliwość łatwego zarchwizowania ustawień programu razem z ;
- ustawieniami FTP
- ustawieniami serwisów

????

Ew. którą gałęź rejestru systemowego zachować - żeby móc odzyskać powyższe ustawienia po przeinstalowaniu Win XP?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
Więcej : Jak zarchiwizować Paj5 - razem z ustawieniami FTP, serwisami | Wyświetlone : 3505 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

IE...

Mam dziwna sytuacje. Otuż IE u mnie zachowuje sie strasznie dziwnie. Jak by dziedziczył niektóre elementy po innych znacznikach, np. W div.srodek mam taki sam kolor i wielkosc tekst w jak H1, chodź nie deklarowałem tam wogle wielkości liter, div naglowek dodaje sobie wielkosc div srodek.

Co to może być ??
Więcej : IE... | Wyświetlone : 3673 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039