Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 20 maja 2025, o 00:21

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pierwsze wejście

Więcej : Pierwsze wejście | Wyświetlone : 8468 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dla bardzo początkujących

Galernik nie dodaje danych autora

Więcej : Galernik nie dodaje danych autora | Wyświetlone : 7859 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Inne nasze programy

Kreator galerii grafik...

Więcej : Kreator galerii grafik... | Wyświetlone : 3743 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Linki symboliczne i FTP

Witam
Podczas korzystania z wbudowanego w Pajaczka klienta FTP zauwazylem jeden problem. Otoz jesli na koncie FTP znajduje sie link symboliczny do innego katalogu, program nie potrafi go poprawnie rozpoznac i obsluzyc. Mysle, ze powinno to zostac poprawione w nowej wersji programu :)

--
Pozdrawiam
Michal Dymel
Więcej : Linki symboliczne i FTP | Wyświetlone : 4181 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Szablony [dlugie]...

Sprawa wyglada tak. Dotychczas, jak chyba kazdy poczatkujacy bawlem sie php i html itp na zasadzie - wszystko ze wszystkim. Jestem w sumie zadowolony. Znajomy zwrocil mi kiedys uwage, ze "tak jest nieladnie i niepraktycznie" Owszem rzucilem okiem na szablony, ale nie wiem, albo nie potrafie sobie tego wyobrazic albo nie rozumiem do konca zasady dzialania.
Wczesniej obchodzilem sie bez nich, budowalem wszystko na zasadzie funkcji - zadnych klas itp. Nie wiem czy az tak ...
Więcej : Szablony [dlugie]... | Wyświetlone : 5427 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

informacja validatora

... czy mógłby ktoś powiedzieć mi, co chce ode mnie validator. Z j.ang. jestem b.słaby.

Line : 24 font-family: You are encouraged to offer a generic family as a last alternative
Line : 24 (Level : 2) font-family: You are encouraged to offer a generic family as a last alternative : #logo

#logo {
font-family: Arial;
color: #99FFFF;
background-color: #CC6666;
position: absolute;
left: 0px;
top: 0px;
width: 770px;
height: 100px;
z-index: 1;
}
Więcej : informacja validatora | Wyświetlone : 5823 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dla bardzo początkujących

Jak poznac kod swfa???

witam mam problem utworzyłem galerie przy pomocy programu FirmTools Flash Creator i najbardziej odpowiada mi ten wyglad

http://smajek.za.pl/wianki/wianki.html
no ale do calego wygladu stronki nie pasuje kolorystyka czy mozna ja w jakis sposob zmienic.
Doszedłem do wnisku ze jedynie musiabym otworzyc plik swf i tam nasiesc zminy co wy na ten temat myslicie
Więcej : Jak poznac kod swfa??? | Wyświetlone : 4772 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Tworzenie nowego pliku

Wydaje mi sie, ze przeszukalem wszystkie dostepne opcje w programie i nie moge znalezc opcji ktora umozliwila by wylaczenie automatycznego nazywania nowo utworzonego pliku.

Chcialbym aby podczas wybierania 'nowy plik' na liscie plikow pojawiala sie nowa pozycja, moze miec nawet domyslnie nadawana nazwe przez pajaczka ale zeby nazwa ta byla przygotowana do edycji.

Jesli ktos taki jak ja bedzie chcial nadac inna nazwe to bedzie mogl ja bez dodatkowych problemow wpisac (od razu jestem w ...
Więcej : Tworzenie nowego pliku | Wyświetlone : 3495 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem łaczenia sie z serwerem

Więcej : Problem łaczenia sie z serwerem | Wyświetlone : 3320 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039