Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 21 maja 2025, o 15:46

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

działanie validatora

Więcej : działanie validatora | Wyświetlone : 9014 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Dla bardzo początkujących

aktywny link

Więcej : aktywny link | Wyświetlone : 4791 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Bledna data

Mam nielada problem. Dla madrych glow bedzie to bulka z maslem, a mianowice sciagnalem sobie scrypt z kalendarzem, zmodyfikowalem sobie go do wlasnych potrzeb, i teraz w I.E. pokazuje sie wszystko slicznie natomiast w Firefoksie zamias daty 2005 pokazuje sie 105.
Oto Kod moze ktos moglby pomoc:
function leapYear(year) {
if (year % 4 == 0) // basic rule
return true // is leap year
/* else */ // else not needed when statement is ...
Więcej : Bledna data | Wyświetlone : 5435 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

data czas w operze

Więcej : data czas w operze | Wyświetlone : 9378 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Dla bardzo początkujących

Tekst do prawej i do lewej w jednej linijce.

Mam problem mianowicie chcialbym aby czesc tekstu byla do prawej wyrownana a inna czesc do lewej i nie wiem jak to zrobic. Mam jeszcze pytanie mianowicie jak najlepiej zmniejszcyc obrazek czy poprzez hight i weight w kodzie stronki czy lepiej samie obrazki pozmniejszac(przeskalowac) np. gimpem??
Więcej : Tekst do prawej i do lewej w jednej linijce. | Wyświetlone : 4701 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Prosze o pomoc

Mam pytanie do was, a mianowicie jak moze zrobic w pajaczku stronke w html na ktorej bedzie sie znajdowalo cos ala katalog produktow jest ich okolo 300 (dosc duzo i np. za jakis czas moze cos dojsc...) i nie wiem jak to dokladnie zrobic znam sie troche na html a na innych jezykach nie zabardzo dlatego prosze was o rade abyscie doradzili jak to moge zrobic ...
czy jest np. mozliwosc zrobienia 2 kolumnowej tabeli ...
Więcej : Prosze o pomoc | Wyświetlone : 3507 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

czcionka w makrokodach

Proszę o wyjaśnienie czy mozna zmieniać krój i rozmiar czcionki w skrypcie makrokodu? Chodzi mi zwłaszcza o skrypt "Ostatnia modyfikacja" z Pajączka 5NxG. A jeśli można to jak?
Dziękuję
Więcej : czcionka w makrokodach | Wyświetlone : 2882 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Ustawienia formatowania Arkusza stylów

Mam problem. W skrócie:
- chcę sformatować dokument
- ustawiam formatowanie
- klikam "Formatuj"
- pokazuje mi się komunikat "Wybierz wg jakich ustawień chcesz sformatować style CSS!"
- sprawdzam w pomocy "ustawienia formatowania arkuszy stylów" i widzę informację... że ta opcja jest tylko w wersji PRO!

Innymi słowy: czy ktoś wie, jak to zrobić?
Więcej : Ustawienia formatowania Arkusza stylów | Wyświetlone : 2524 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Dlaczego to nie chce się wyśrodkować?

Witam.
Mam taki problem: http://venito.boo.pl/tazzers/taz2/index.php - proszę mi powiedzieć dlaczego ten news (to start strony) nie chce być w środku tej ramki tylko nachodzi na jej obrzeża?
Próbowałem to już robić na divach, tabelke w tabelce i nic.. Coś napewno robię źle. Proszę zobaczyć źródło.
Będę niesamowicie wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam
impression
Więcej : Dlaczego to nie chce się wyśrodkować? | Wyświetlone : 3658 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039