Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 25 maja 2025, o 19:41

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

znikanie komentarzy w css

Więcej : znikanie komentarzy w css | Wyświetlone : 2847 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pomocy z php

czesc jestem prawie zielony jesli chodzi o php :(
Stała sie pewna zecz mianowicie skasowałem baze danych i teraz pokazuja mi sie jakies kody na stronie www.tth.aplus.pl
Jak by ktos mogł mi pomuc i doprowadzic stronke do ładu to był bym wdzieczny
Jak cos moge udostapnic c panel oraz ftp jesli bedzie to konieczne :) ...
Więcej : Pomocy z php | Wyświetlone : 2684 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

pliki video na stronie

Witam. Mam pytanie.

Jak najlepiej (najefektywniej i najwydajniej i w jakim formacie) umieścić na stronie pliki video, by pojawiał sie panel obsługujący dane video, ale nikt nie mógl go ściągać.
Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam
Więcej : pliki video na stronie | Wyświetlone : 3680 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Odliczanie - zmiana skryptu

Więcej : Odliczanie - zmiana skryptu | Wyświetlone : 9726 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

niedzialające guziki

Więcej : niedzialające guziki | Wyświetlone : 6603 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Co jest w Paj±czku 5.5.0

Więcej : Co jest w Paj±czku 5.5.0 | Wyświetlone : 3453 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

[php] string

witam,
jest jakas funkcja w php ktora przeszuka ciag znakow, sprawdzi czy wystepuje wyrazenie regularne, i zwroci tablice w ktorej beda wszystkie pasujace do wyrazenia fragmenty??

na razie mam napisana funkcje zawierajaca ereg, strpos, substr, ereg_replace i chyba jeszcze pare. To mi dziala, tylko sie zastanawiam, czy nie ma czegos 'oryginalnego' w php.
Więcej : [php] string | Wyświetlone : 2617 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Nawigator zakładek - Ctrl-PgDn - nie dziala

Jakw temacie. Czasami mogę go wywołać (z menu Edit>InfoODokumencie>NawigatorZakładek lub Ctrl+PgDn), ale w większości przypadków po prostu się nie pojawia. Pajączek w wersji 5.4.0
Więcej : Nawigator zakładek - Ctrl-PgDn - nie dziala | Wyświetlone : 3831 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Znak końca linii ^M (linux / windows)

Hmmm...
Jak zrobić aby pajączek w miejscu "Entera" czyli znaku końca linii stawiał znak zgodny ze standardem linuxa tzn "jednoznakowo" a nie "dwuznakowo" jak w windowsie?
Po otworzeniu pliku w edytorze linuxowym mam na końcu każdej linii znak ^M co przeszkadza np w interpretacji zapytań sql
Więcej : Znak końca linii ^M (linux / windows) | Wyświetlone : 4047 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039