Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 9 czerwca 2025, o 17:08

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

POMOCY!!

Więcej : POMOCY!! | Wyświetlone : 6275 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dla bardzo początkujących

Problem, chyba przez ramki.

Witam. Mam pewien problem z html konkretnie z ramkami. Przeczytałem dział 'ramki' jednak nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o to iż gdy do ramki o nazwie glowne_frm (http://lucypek.fm.interia.pl/glowna2) (w którym scroling jest ustawiony na yes) wstawiam kolejny dokument również posiadający ramki w którym scrolling jest ustawiony na 'no' to jakgdyby scroling na głownej stronie mimo iż jest ustawiony na yes nie działa. Co można z tym zrobić? Powiem ...
Więcej : Problem, chyba przez ramki. | Wyświetlone : 2842 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Netscape 8 - DOM Inspector

Witam,

Wiem, że Pajączek ma coś takiego, ale polecam zobaczyć jak rozwiązali to ludzie z Netscape.
Super sprawa.
Kiedy klikniemy na np. TABLE w inspektorze, to na ekranie miga obramowanie tabeli itp. bardzo pomocne.
Polecam przetestować.
Więcej : Netscape 8 - DOM Inspector | Wyświetlone : 3276 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Myślę więc jestem

Od moderatora: ta dyskusja została wydzielona z tego wątku. lockoom

mylisz się sian, bo twierdzisz, że opcja ta nie jest często używana!
a skąd to wiesz ? byłeś u mnie w domu i patrzyłeś mi na ręce ?
pewnie Ty jej często nie używasz, ale ja tak.
1 opcja więcej pod prawym przyciskiem nie sprawi problemu - dodatkowo trzebabyłoby przypisać jej jakiś skrót klawiszowy
Więcej : Myślę więc jestem | Wyświetlone : 9500 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

losowanie z pliku

Sluchajcie uzytkownik zarejestrowany ma opcje dodania pozdrowien ktore w <marquee> maja przelatywac. Zarejetrowany uzytkownik dodaje pozdrowienie do pliku pozdro.txt i jak zrobic zeby losowalo pozdrowienie (zakladajac ze bedzie duzo pozdrowien) i zeby czyscil sie plik pozdro.txt co 2 dni? jest to wogole do wykonania ?
Więcej : losowanie z pliku | Wyświetlone : 3482 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pajaczek + CVS

Więcej : Pajaczek + CVS | Wyświetlone : 5544 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Opcie formularzy

Witam wszystkich
Mam pytanie jak zrobić żeby w polu tekstowym formulaża zablokować litery a udostępnić tylko pisanie cyfr lub odwrotnie.Bardzo proszę o pomc
Więcej : Opcie formularzy | Wyświetlone : 6098 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

PC World Komputer 03/2005 - śmieciarek

Śmieciarek znalazł się między testowanymi aplikacjami antyspamowymi - test na stronie 78 a ramka z oceną Śmieciarka na 82.
Krótko - w dziesięciopunktowej skali dostał łącznie 6,8 pkt.
Składowe:
- możliwości: 6,5
- ergonomia: 8,0
- jakość: 6,0
- opłacalność: 7,6

plusy: łatwa obsługa, przejrzysty interfejs, obszerne pliki pomocy (Reggi?) 8)
minusy: trudna konfiguracja, ustawianie reguł filtrowania w programie pocztowym.
Więcej : PC World Komputer 03/2005 - śmieciarek | Wyświetlone : 7375 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Ikonka na zakładce i w polu adresu

Mam pytanie: jak zrobić, żeby w polu adresu i na zakładce obok tytułu strony wyświetlała się mała ikonka? tak jak to jest np. w Operce?
pozdro
Więcej : Ikonka na zakładce i w polu adresu | Wyświetlone : 3096 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

dolny pasek przewijania w operze

Czy da sie wylaczyc jakos dolny pasek przewijania w operze(iframe), ktory wlacza sie tylko w operze (w firefoxie i ie 6.0-nie) skoro nie ma potrzeby przewijania dokumentu w iframe w bok.
Więcej : dolny pasek przewijania w operze | Wyświetlone : 7090 | Odpowiedzi : 9 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039