Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 10:46

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Wbudowany klient FTP

Więcej : Wbudowany klient FTP | Wyświetlone : 4777 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Niewidzialne Menu

Więcej : Niewidzialne Menu | Wyświetlone : 4925 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

zmiana \" na '

Witam serdecznie
czy istnieje sposób na automatyczna zmianę cytowania \" np w automatycznym uzupełnianiu style=\"\" w bloku PHP na ' ?. Chciałbym aby pajączek automagicznie uzupełniał kod używając ' np: style=''. Bardzo dziękuję za ewentualne sugestie, pozdrawiam
Więcej : zmiana \" na ' | Wyświetlone : 3128 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Konfiguracja FTP dla amerykańskich serwerów

Witam,

Mam problem. Nie mogę skonfigurować poprawnie FTPa dla amerykańskiego serwera. Po wpisaniu poprawnych danych Pajączek się połączył, ale nie wyświetlał struktury katalogów.

Dodam, że w innych programach nie ma problemu z połączeniem.

Proszę o szybką pomoc, bo praca na innym edytorze niż Pajączek doprowadza mnie do szału.

pozdrawiam
Więcej : Konfiguracja FTP dla amerykańskich serwerów | Wyświetlone : 6218 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Czy jest książka w PDF

Witam mam pytanie czy oficjalna książka pajączka 5NxG jest dostępna w wersji elektronicznej w pdf ? Chciałbym taką kupić na pewno byłaby tańsza niż kupno książki i opłata za przesyłkę.
Więcej : Czy jest książka w PDF | Wyświetlone : 3349 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

problem z htaccess w Pajączku v 5.3.0

nie potrafię w tej wersji pajączka ustawić FTP tak aby widział mi pliki .htaccess. W pracy mam nowszą wersję i tam nie ma z tym problemów.

Czy muszę kupić nową wersję czy wystarczy jakiś upgrade lub są ustawienia o których nie wiem?

Pozdrawiam
Więcej : problem z htaccess w Pajączku v 5.3.0 | Wyświetlone : 4244 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

jak podswietlic tagi / praca grupowa

Witam,

Nie moge znaleźć (pajączek pro 5.4) opcji która pozwoliła by mi szybko i łatwo po kliknięciu w tag odnaleźć jego koniec. Np klikając w <div> podświetlic dopowiadający mu </div> Wiem ze jest to w menu podręcznym ale wybieranie tego za każdym razem dla wielu tagów jest po prostu denerwujące.

Może jakiś skrót do tego ? Tylko jak konfigurować własne skróty?

Zauważyłem jeszcze że opcja (przejdź do znacznika zamykającego) działa w ten sposób że podświetla ...
Więcej : jak podswietlic tagi / praca grupowa | Wyświetlone : 3293 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z licencją :( Vista

Kochani mam taki problem a dodzwonić sie nie moge , mianowicie na gołej viscie działa bez zarzutów po wprowadzeniu licencji, ale gdy kończyłem po formacie robić aktualizacje i wszystkie programy wgrywać powiedziałem sobie ach zobaczymy czy działa i tu zonk okazało sie ze mam testową wersje jezuuuuu myslałem ze mnie trafi bo specjalnie po to robiłem formata , a gdy drugi raz wprowadziłem juz nieodpala sie program :( ...
Więcej : Problem z licencją :( Vista | Wyświetlone : 5524 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Inne nasze programy

Problem wyświetlania strony przez "Internet Explorer&qu

Witam. Mam mały problem, zrobiłem w Pajączku małą stronkę,wysłałem na serwer i okazuje się że przeglądarka internetowa "Internet Explorer" nie wyświetla jej prawidłowo, tzn. tło jest OK. natomiast tekst ma inny kolor,uformowanie komórek jest inne,zdjęcia,i rysunki w .jpg, .png i .gif nie są widoczne. Natomiast w Firefoksie jest wszystko OK. Ktoś mi może pomóc rozwiązać ten mały problem???.
Teraz pytanie: jak się pozycjonuje strony internetowe, od czego to zależy i czy można to zrobić w ...
Więcej : Problem wyświetlania strony przez "Internet Explorer&qu | Wyświetlone : 5930 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039