Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 20:52

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

server do testowania stron

witam,

jakich używacie serwerów do testowania stron lokalnie na swoich komputerach. chodzi mi o zestawy apach+mysql+php

ja znam 3 dobre:

1. krasnal
2. phphome
3. foxserv

czy mozna cos jeszcze polecic w tej kwestii ??
Więcej : server do testowania stron | Wyświetlone : 10905 | Odpowiedzi : 7 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

b³±d w kolorowaniu html+php (drobny)

W takim fragmencie kodu Paj±czek koloruj wszystko na zielono
<meta name="Description" content="<?=$ocstam->jakasFunkcja()?>tutaj dowolny tekst" />
...
tu wszystko jest zieloniutkie
a¿ do napotkania czego¶ takiego
...
<tr valign="top" bgcolor="<?=$tlo?>"
>

nie³adnie z jego strony :)

pozdrawiam
giaur
Więcej : b³±d w kolorowaniu html+php (drobny) | Wyświetlone : 7079 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

INPUT styl :)

EHLO,
mam naki problem - jak ustawić w stylach tło input'a, ale tak, żeby nie brało pod uwagę typu "image"? Wszystkie inne ma ustawić a pod to nie (mam przeźroczyste obrazki) :mrgreen:
Więcej : INPUT styl :) | Wyświetlone : 4909 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Kilka uwag

Witam,

Zacząłem użytkowanie Pajączka Pro, a ponieważ projekty którymi się zajmuję również są "Pro", od razu zauważyłem parę rzeczy do naprawienia...

Oto moje uwagi:

1. Nie ma możliwości wklejania tekstu do okienka dialogowego tworzenia odnośników (tego wywoływanego kotwicą). Jest to trochę uciążliwe, ponieważ tworząc bardziej skomplikowane odniesienie do dokumentu na serwerze, stukroć łatwiej jest sobie zwyczajnie "przekleić" ten link z paska adresu w przeglądarce. Zwyczajnie wchodzę do IE zaznaczam link, naciskam Ctrl-C, potem wchodzę do ...
Więcej : Kilka uwag | Wyświetlone : 7707 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pajączek

Więcej : Pajączek | Wyświetlone : 7552 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Dynamiczny podgląd na silniku Gecko

Chciałbym wykorzystywać w funkcji dynamiczny podgląd silnik Mozilli. Sciągnąłęm ze strony projektu Mozilla ActiveX Project: http://www.iol.ie/~locka/mozilla/mozilla.htm instalkę http://www.iol.ie/~locka/mozilla/MozillaControl15.exe. Po zainstalowaniu Pajączek może go używać. Niestety praca z dynamicznym podglądem nie jest możliwa ponieważ po każdym odświeżeniu widoku (po 1.5 sek) silnik kradnie focus z okna edytora kodu. Czy jest możliwe jakieś obejście tego problemu?
Więcej : Dynamiczny podgląd na silniku Gecko | Wyświetlone : 10408 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Pajączek 5 NxG

zapytanie

Więcej : zapytanie | Wyświetlone : 8793 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Jak obrocic obrazek o 90 stopni w html'u , PILNE!!! PROSZE

Witam
mam pytanie jak obrocic obrazek o 90 stopni??
np.
baner o wymiarach 400 szerokosci i 50 wysokosci chcialbym tak obrocic lewo lub prawo aby weszlo do bocznego menu.
Czy takie cos jest mozliwe w html, dhtml lub w stylach???

za odpowiedzi dziekuje

Marcin
Więcej : Jak obrocic obrazek o 90 stopni w html'u , PILNE!!! PROSZE | Wyświetlone : 12349 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039