Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 7 maja 2025, o 00:34

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Generator spisu tresci - spis plików - wielkość liter nazw

Przy zastosowaniu generatora spisu treści i wybraniu spis plików tworzony jest ich spis tylko nie wiedzieć dlaczego w stworzonym spisie generator przyjął wszystkie nazwy pisane małymi literami!
Powinien przecież pozostawić pisownie taką jak w nazwach pokazanych plików a tu zamienia wszystko na małe litery.
Co z tym zrobić? Zamiana nazw plików na małe litery odpada.
Więcej : Generator spisu tresci - spis plików - wielkość liter nazw | Wyświetlone : 3108 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wyburzone.pl

Ogólnopolski Katalog Nieistniejącej Architektury:

http://wyburzone.pl

Strona daje rzadką możliwość podziwiania nieistniejących już budynków z całej Polski. Każdy obiekt posiada przynajmniej jedną fotografię. Ponadto Internauci mają możliwość dodawania kolejnych budynków za pomocą formularza.

Polecam, jak również czekam na uwagi i sugestie :)
Więcej : Wyburzone.pl | Wyświetlone : 3669 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

PiramidaStron.pl

Oceńcie:

Piramida stron <- wchodźcie i oceniajcie wszystko od grafiki po działanie :P Myślę że wam się spodoba, ale chciałbym poznać nawet te surowe opinie;p
Więcej : PiramidaStron.pl | Wyświetlone : 3841 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Dodawanie do katalogu stron

Więcej : Dodawanie do katalogu stron | Wyświetlone : 6304 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dla bardzo początkujących

Poproszę o parę porad

Więcej : Poproszę o parę porad | Wyświetlone : 4868 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

gdzie trzymane są ustawienia ?

mam takie pytanie - gdzie trzymane są ustawienia - listy serwisów oraz listy serwerów ftp ?
W rejestrze czy raczej w jakims pliku na dysku ?
Więcej : gdzie trzymane są ustawienia ? | Wyświetlone : 3577 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

e-sekator.pl Ogrodniczy

Witam proszę o uwagi co można jeszcze zmienic, poprawić na www.e-sekator.pl Ogrodniczy sklep internetowy.
Będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Więcej : e-sekator.pl Ogrodniczy | Wyświetlone : 3541 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Ramki - problem

Czym należy zastąpić atrybuty <FRAMESPACING, BORDER, FRAMEBORDER> aby strona była zgodna z HTML 4.01 Frameset ?
Więcej : Ramki - problem | Wyświetlone : 3849 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Sprawdzanie poprawości składni - błąd gdy dołączony CSS

Witam!

Zauważyłem że gdy sprawdza się składnie to występuje problem gdy klasa arkusza stylów jest jako zewnętrzny plik. Oczywiście w właściwościach serwisu jest dołączony CSS i nawet w właściwościach pliku dołączyłem CSSa.
Oto przykład na którym sprawdzałem:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>sprawdz</title>
<link rel="stylesheet" href="testcss.css" type="text/css" />
</head>
<body>
<p class="test">sprawdz CSS</p>
<p class="blad">sprawdz CSS</p>

</body></html>

i zewnętrzny CSS testcss.css

p.test {
color: gren; ...
Więcej : Sprawdzanie poprawości składni - błąd gdy dołączony CSS | Wyświetlone : 16046 | Odpowiedzi : 20 | Dział : Pajączek 5 NxG

Odsyłacze wewnętrze i zewnętrzne (kotwice ...#24, #45)

Dzień dobry.
Mam pewien problem z odsyłaczami. Gdy wstawię link do jakiejś strony w pliku *.html lub odsyłacz wewnętrzny typu #23 to nie widzę go w edycji dokumentu (w wersji graficznej). Jak zrobić aby go było widać?. Widzę tylko w wersji tekstowej po klikaniu na wybraną pozycję z listę odsyłaczy (tego z prawej strony). Może to jest w wersji Prof.?(niestety nic nie znalazłem w opisie) Ja używam wersji Standard.
Proszę o wsparcie w rozwiązaniu problemu. ...
Więcej : Odsyłacze wewnętrze i zewnętrzne (kotwice ...#24, #45) | Wyświetlone : 2941 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039