Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 7 maja 2025, o 00:38

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

makrokody odpalane tabem

Jest taka piękna i potężna funkcja w Pajączku jak makrokody. Tylko albo czegoś nie łapię albo dostęp do nich jest zadziwiająco karkołomny (podwójne klawisze skrótu?). Dlaczego tak zawile? trzeba pamiętać osobne skróty do każdego makrokodu? A przeciez rozwiązanie może być o niebo prostsze. Wiekszość edytorów ma tzw snippety odpalane tab'em czyli definiuję np. snippet:

nazwa: table
opis:
<table>
<tr>
<td>
$
</td>
</tr>
</table>

teraz wystarczy wpisać table i mamy gotową tabelkę a kursor skacze ...
Więcej : makrokody odpalane tabem | Wyświetlone : 5043 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

2 bolączki: schematy kolorowania i kodowanie dla FTP

Wszystko jest cacy w Pajączku i mozna się w nim zakochać ale... 2 rzeczy:

Jest sporo schematów kolorowania co prawda do wyboru, ale żaden z ciemnym tłem. Białe daje po oczach przy dłuższej pracy, dlatego większość programistów stosuje ciemne tła. Np. taka propozycja: http://3276.hu/project/port_of_ruby_blue.html. Warto przejrzeć poszczególne screeny. Piękne nie? :) Czy są jakieś gotowe tego typu schematy do pobrania czy trzeba wyklikać samemu? Może już ktoś ...
Więcej : 2 bolączki: schematy kolorowania i kodowanie dla FTP | Wyświetlone : 5060 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

div rowspan...

Więcej : div rowspan... | Wyświetlone : 4450 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

layout w pajączku

Witam

Mam pociętą grafikę (robioną w ps) i mam pytanie jak ułożyć w pajączku (css i html) ją tak abym mógł pisać po obrazku, żeby strona się nie "rozjeżdziała" itp...
pewnie najlepszym sposobem będzie zrobienie tego na divah ale jak w pajączku 5 NxG pro ??

Pozdrawiam i czekam na instrukcję :)
Więcej : layout w pajączku | Wyświetlone : 2970 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

[Ocena] Bezpłatne wirtualne zakłady sportowe

http://bet.cba.pl - start 12 lipca

Są to bezpłatne wirtualne sportowe zakłady bukmacherskie mojego autorstwa. Gracz rywalizuje z innymi użytkownikami w rankingu o jak najwyższe miejsce. Pozycja zależy od wygranej wirtualnej kwoty z obstawionych kuponów.
Kursy i wyniki są codziennie aktualizowane. Początkowy stan konta to 400. Codziennie zwiększany o 10. Dzięki tej stronie można dowiedzieć się na ile realne są wygrane w zakładach bukmacherskich nim zaczniesz przygodę w prawdziwym życiu. ...
Więcej : [Ocena] Bezpłatne wirtualne zakłady sportowe | Wyświetlone : 3926 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

PHP + MySQL czy dobry wybór

Witam,
kiedyś napisałem kilka programów w Cliperze ( DOS ), teraz chciałbym napisać nowe wersje tych programów, w jakimś nowym języku. Po przejrzeniu zasobów www stwierdziłem, że para PHP+MySQL byłaby rozwiązaniem przyszłościowym. Jednak mam wątpliwości. Moje programy to typowe zagadnienia księgowe, wystawienie fakturki, windykacja należności, zestawienia, stanowiko kasowe, obsługa drukarki fiskalnej itp. i ty pytanie czy Waszym zdaniem da się to zrobić tak, by zachować chociaż trochę przybliżony interface tzn: menu z którego wchodzi się ...
Więcej : PHP + MySQL czy dobry wybór | Wyświetlone : 3544 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Blad w kodowaniu UTF-8

Więcej : Blad w kodowaniu UTF-8 | Wyświetlone : 2849 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wielkość podstrony .html

Więcej : Wielkość podstrony .html | Wyświetlone : 6651 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dla bardzo początkujących

Jak wygląda faktura pajączka?

Więcej : Jak wygląda faktura pajączka? | Wyświetlone : 2999 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039