Switch to full style

Teraz jest 24 maja 2025, o 22:23

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Apache

Więcej : Apache | Wyświetlone : 5149 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Błąd 227: Entering passive mode

Witam!

Ostatnio podczas wysyłania np. grafik na serwer co chwila mam błąd:
Błąd 227: Entering passive mode

Pajączek wtedy pyta czy usunąć zadanie z kolejki plików i jeśli nie klikniemy tak, nie lub anuluj w okienku dialogowym w ciągu około 1 minuty od momentu pojawienia się komunikatu Pajączek się zawiesza :(.
Wtedy tylko ctrl+alt+del i zakończenie zadania.

Szału można dostać :| ...
Więcej : Błąd 227: Entering passive mode | Wyświetlone : 2833 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

mysql pod apache

Witam!
Na dysku D mam zainstalowany server Apache + interpretator PHP. Drzewko wygłada tak:

DYSK D:
- usr:
- Apache
- php
- www (tutaj jest zamieszczony tworzony przeze mnie serwis)

No i teraz sciagnałem sobie MYSQL (mysql-essential-4.1.12a-win32.msi) i chcialbym to jakos wszystko połaczyc w całosć. Szukalem jakis artykułów ale bezskutecznie.
Chodzo mi oto pod jakim katalogiem to zainstalować i jakich dokonac ewentualnych zmian w pliku .ini :?: ...
Więcej : mysql pod apache | Wyświetlone : 5148 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

formularz z metakodu

Więcej : formularz z metakodu | Wyświetlone : 2529 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Checkbox i ukatywniane pole select

Mam takie pytanie z pogranicza php i javy - tak mi sie wydaje. O javie nie mam pojecia :( Sprawa wygalada tak: daje userowi do wyboru jedno pole select + 3 checkboxy - nie wazne, czy zaznaczy dwa pierwsze czy nie ok, ale chcialbym, aby w momencie zaznaczenia np trzeciego checkoboxa ukatywnialo sie do tej pory niekatywne drugie pole select z mozliwoscia dodatkowego wyboru. Oczywiscie dane chcialbym ...
Więcej : Checkbox i ukatywniane pole select | Wyświetlone : 2815 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

FLASH - POSZUKIWANY, POSZUKIWANA !!!

Poszukuję osoby umiejącą zrobić banner we flashu !!!

Wszystkie chętne osoby proszę o kontakt:
e-mail: [email protected]
gadu-gadu: 2222831
Więcej : FLASH - POSZUKIWANY, POSZUKIWANA !!! | Wyświetlone : 4179 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

wysylanie meila z localhost????

Więcej : wysylanie meila z localhost???? | Wyświetlone : 2827 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039