Switch to full style

Teraz jest 8 czerwca 2025, o 17:17

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

obramowania grafik

Witam serdecznie,

Mam stronę poświęconą obrazom olejnym na płótnie. W niedługim czasie planuję rozbudować ją również o ramy do tych obrazów. W związku z tym mam pytanie jak zrobic nastepujacą rzecz.
Chodzi o to, że po wybraniu odpowiedniego wzoru ramy pojawia się ona dookoła danego obrazu. Na stronie poświęconej tym tematom widziałem następującą rzecz: wzory ramek przesuwają się po ekranie na zasadzie slajdów. Obok jest wybrany przez nas obraz olejny (zdjęcie). Po skierowaniu kursora myszy ...
Więcej : obramowania grafik | Wyświetlone : 7711 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Background-position oraz li

1. Inspektor css nie pozwala wstawić background: .... right top jednocześnie. Wstawia albo top albo right. Oczywiście samemu można sobie dopisać. Ale przy każdej poprawce np. koloru tła wycina to nieszczęsne top lub right.
2. Nowa funkcja nr 93 na liście w historii wersji (wstawianie znaczników li) mogłaby by być bardziej pracowita i przynajmniej sprawdzać czy kursor znajduje się wewnątrz znaczników ol lub ul. Wszystkie pliki kompresuję przed wysłaniem na serwer, oczywiście pracuję z plikami ...
Więcej : Background-position oraz li | Wyświetlone : 2632 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Poprawki strony

Więcej : Poprawki strony | Wyświetlone : 32378 | Odpowiedzi : 59 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Wyswietlanie zmiennych

Więcej : Wyswietlanie zmiennych | Wyświetlone : 3964 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Wyniki google - brak pl znaków.

Więcej : Wyniki google - brak pl znaków. | Wyświetlone : 2662 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

zakaldki zamiast <iframe>??

Więcej : zakaldki zamiast <iframe>?? | Wyświetlone : 2743 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

baner na Twojej stronie

Więcej : baner na Twojej stronie | Wyświetlone : 10003 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Podstrony (?) Małe Pytanko

Mam mały problem a dokładniej tak: Jak tam kiedys sie pytałem jak zrobic podstrony to tak zrobiłem i mam te podstronki. Robie na edytorze inny program 4 i na te działy dałem odnosniki do stron *.*htm. Moje podstrony oprócz indexu są o rozszerzeniu *.*htm a index jest htlm. Stronka niby działa w edytorze ale na serwerze nie !! (?) Np klikam na damy dział a on mi powraca na strone głowną !!?? I co może byc ...
Więcej : Podstrony (?) Małe Pytanko | Wyświetlone : 12697 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Dla bardzo początkujących

Potrzebna pomoc w napisaniu kodu

MOD: proszę nie dublować tematów na różnych forach!
Więcej : Potrzebna pomoc w napisaniu kodu | Wyświetlone : 2410 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039