Switch to full style

Teraz jest 6 maja 2025, o 08:21

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

scrollbar - pomocy

Więcej : scrollbar - pomocy | Wyświetlone : 8519 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

pajączek w Operze

OK-ej ! sorry ;)

Komp mi się zwiesił - to przez niego ;) ("z" zamiast "y" itd.)

Pozdrawiam
Artur

P.s.
A w poście chodzi o to , że ogladając tą stronę w Operze po przesunięciu strony kawałek w dół ( parę pikseli nawet) menu tzw. rozwijane jest w pozycji "bezwzglednej" i nie wjedziesz na nie .
Czy wyraziłem się ...
Więcej : pajączek w Operze | Wyświetlone : 4233 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pilnie potrzebna pomoc.

Bardzo proszę wszytskich o pomoc. Moja strona to www.kredyty.pl Robiąc ją w pracy u mnie na komputerze wygląda super nic nie jest poprzesuwane. A sprawdzajac na innych komputerach wszytsko jest nie tak. wszędzie ten sam problem - zdjęcia lub tekst wszytsko jesy poprzesuwane w dół a powinno być od góry i pod sobą (a niedośc że jest poprzesuwane to jeszcze odstępy straszne są pomiędzy tekstami). I drugi problem menu ...
Więcej : Pilnie potrzebna pomoc. | Wyświetlone : 3655 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Ramki i zgodność ze specyfikacją

Witam!
Co zrobić, żeby strona oparta na ramkach nie miała przerw między ramkami i była zgodna ze specyfikacją HTML 4.01? Domyślnie każda z przeglądarek wstawia odstępy.
Jeśli wpiszę taki kod: <frameset rows="100,*,20"> , to odstępy między ramkami będą. Jeśli dodam atrybut BORDER, czyli <frameset rows="100,*,20" BORDER="0"> , to odstępy znikną.
I tu pojawia się problem, bo jeśli przepuszczę taki usprawniony - że się tak wyrażę - kod przez validator ( http://validator.w3.org/ ...
Więcej : Ramki i zgodność ze specyfikacją | Wyświetlone : 6731 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

fpdf-do tworzenia plików PDF przez PHP!

Wiecie jak zrobić, by w pliku pdf były polskie czcionki? (oczywiście stworzonym przed FPDF) ?
Więcej : fpdf-do tworzenia plików PDF przez PHP! | Wyświetlone : 5904 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Jak wszystko skasowac?

Witam!

Mam nastepujaca prosbe.

Czy ktos moglby mi podac jakis krotki skrypt w php,
ktory kasowalby cala zawartosc serwisu, tzn wszystkie pliki na koncie
www za jednym pociagnieciem.

Umiescilbym sobie taki kod w pliku powiedzmy kasuj.php
w jakims tam katalogu na serwerze, ktory tylko ja znam
i jak chcialbym skasowac cala strone na serwerze to w przegladarce
wpisuje na przyklad www.majastrona.pl/serketne/kasuj.php
i nie pozostaje na serwerze juz nic.

Mecze ...
Więcej : Jak wszystko skasowac? | Wyświetlone : 12420 | Odpowiedzi : 12 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

PHPBB HTML

ja nie wiem to proszę bradzo HTML PHPBB Bradzo pisze
ja smutny :( :roll: :roll:
Więcej : PHPBB HTML | Wyświetlone : 7009 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

jDB

Hej.

Właśnie wrzuciłem na stronkę testową wersję płaskiej bazy. W chwili obecnej ma pewne ograniczenia, ale pracuję nad dodaniem nowych funkcji. Starałem się napisać funkcje tak, żeby były zbliżone do mysql więc z większością nie powinno być kłopotu. Pliki do pobrania tutaj.
Więcej : jDB | Wyświetlone : 4969 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

dźwięki

Testuje Supełka i zastanawiam się czy ten program kupić.
Mam jednak pewien problem, gdy jest uruchomiony Supełek nie działają dźwięki w żadnych innych programach - nawet gdy wyłącze gadający zegar.
Mam system WIN 98.
Co jest problemem i jak temu zaradzić?
:( ne-mo
Więcej : dźwięki | Wyświetlone : 16929 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Inne nasze programy

Wymiary bezwzględne

Przeczytałem w pewnym artykule, że stosowanie wartości jest najlepszym rozwiązaniem, bo wtedy strona się nie sypie, natomiast gdzie indziej słyszałem, iż powinno się robić odwrotnie (w przypadku np. tabel, ale nie włączając w to grafiki), a wtedy wszystko będzie poprawnie w każdej rozdzielczości. Co jest prawdą? Proszę o odpowiedź.
Więcej : Wymiary bezwzględne | Wyświetlone : 3575 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039