Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 14 maja 2025, o 12:39

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Problem z synchronizacją lokalny-->zdalny

Witam , ma problem z ustawieniami synchronizacji serwisu (Pajączek Pro ver.5.6.1).
Jeżeli synchronizuję serwis z opcją (zdalny-->lokalny) to są aktualizowane pliki na dysku tylko te które się zmieniły lub są nowe.
Ale jak synchronizacja przebiega w drugą stronę (lokalny-->zdalny) to już tak nie jest, program pokazuje listę wszystkich plików które chce wysłać, gdzie tak naprawdę fizycznie został tylko dodany 1 plik do serwisu lokal.
Próbowałem zmienić ustawienia synchronizacji ale to nie dawało ...
Więcej : Problem z synchronizacją lokalny-->zdalny | Wyświetlone : 4778 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Komentarze - 2 skrypty - nie mam pojęcia jak to zrobić :(

Na swojej stronce http://www.arbgor.prv.pl która jest napisana w HTMLu chciałbym umieścić księgę gości oraz dziale Fotki pod każdą fotką by można było dodać komentarz, (tzn odnośnik do stronki z komenatarzami i formularzem do dowania nowych).

Znalazłem takie dwa skrypty:
PIERWSZY:

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html;charset=ISO-8859-2">
<title>Księga Gości - Dopisz Się</title>
</head>
<body background="bck.jpg">
<center><form action="dopisz.php" method=POST>
Miejsce na Twoją wypowiedź: <br><textarea ...
Więcej : Komentarze - 2 skrypty - nie mam pojęcia jak to zrobić :( | Wyświetlone : 5152 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

licznik

Więcej : licznik | Wyświetlone : 6759 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

W stacji nie ma dysku - włóż dysk

Więcej : W stacji nie ma dysku - włóż dysk | Wyświetlone : 5703 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Otwieranie pliku w PERLU

Więcej : Otwieranie pliku w PERLU | Wyświetlone : 5979 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Ramki - jaki kod

Nie umiem robić ramek :/
Tabele mi nawet wychodzą ale ramek nie umiem..czyałem jakąs ksiązke i nadal nie wiem jak zrobic to co chce..a mianowicie to:
Obrazek

Czy ktoś mugłby mi napisać kod na ten układ ramek?:)
Z góry dzięki ;)
Więcej : Ramki - jaki kod | Wyświetlone : 5467 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Oceń moja stronę

Witam wszystkich
Od niedawna w sieci jest moja strona
http://www.pilawamiasto.republika.pl/index.html

Potrzebuje obiektywnej oceny strony, jakie dostrzegacie błędy, nad czym musze jeszcze popracować, co wam się podoba, jeśli się podoba.
Pozdrawiam
Więcej : Oceń moja stronę | Wyświetlone : 10328 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Walidacja i CSS

Witam!
Mam skrypt w php i poprawnie ustawione mapowanie do podglądu.
W skrypcie dołączony jest CSS z pliku.
Podgląd oczywiście działa poprawnie.
Przy weryfikacji nie rozpoznaje/wczytuje CSS nawet gdy dołączony jest CSS w "Właściowści serwisu".
Błędy pojawiające się przy weryfikacji spowodowane są najwyraźniej brak załadowania pliku CSS.
Proszę o jakieś wyjaśnienia co źle robię, czy może pajączek nie obsługuje takiej stuacji?

Pozdrawiam
Więcej : Walidacja i CSS | Wyświetlone : 3494 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Baza MYSQL

Więcej : Baza MYSQL | Wyświetlone : 6114 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039