Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 14 maja 2025, o 14:56

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Strona o stałej wysokości

Buduję stronę opartą na div'ach.
Struktura strony jest następująca:
- nagłówek z linkami do podstron,
- w środku treść strony zmieniana za pomocą php w zależności od linku, na który kliknę,
- stopka.
Strona ma mieć stałą szerokość i wysokość.
Co mam zrobić aby większa treść nie powodowała obniżania stopki, tylko wymuszała pojawienie się scrolla w sekcji z treścią?
Bo automatycznego podziału zawartości strony bez php pewnie się nie uda zrobić?

Z góry dzięki za ...
Więcej : Strona o stałej wysokości | Wyświetlone : 4576 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

wstawianie odsyłaczy!!!!

Ludzie pomóżcie!! jestem noga z infy a musze zrobic strone internetowa!! powiedzcie mi dlaczego nie moge wstawic odsylaczy?? tzn jak wstawiam to mi sie nic nie pokazuje!!!! jak to zrobic prosze napiszcie krok po kroku tak na babski rozum :)
Więcej : wstawianie odsyłaczy!!!! | Wyświetlone : 6159 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

[NxG 5.6.1] Zniknęło okienko szukania

Witam,
Do pracy używam laptopa oraz dwóch monitorów.
Pierwszy (domyślny) to jest zwykły monitor laptopa, o rozdzielczości 1024x768, drugi (o rozdz. 1280x1024).

Z racji ze ten drugi jest większy na nim zmaksymalizowałem Pajączka NxG 5.6.1. Potem Menu (CTRL+F) i otworzyłem okienko wyszukiwania, te okienko przeciągnąłem na domyślny monitor.

Pojawił się problem... gdy odpaliłem po raz kolejny Pajączka okienko do wyszukiwania znalazło się poza możliwością go zobaczenia. Wiem że się gdzieś odpala, bo 'na ślepo' ...
Więcej : [NxG 5.6.1] Zniknęło okienko szukania | Wyświetlone : 4532 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

czcionka

Potrzebuje pomocy.
Mianowicie chodzi o ustawienie jednej czcionki dla wszystkich stron w serwisie.
Równierz dla tych ładowanych przez "Include".
Dziękuje i pozdrawiam
Więcej : czcionka | Wyświetlone : 3964 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Organizacja imprez Oberzapodkowa

Wystawiam do oceny stronę Organizacja imprez .Strona wykonana jest w technologi Flash,wydaję mi się że zrobiona jest dośc nowatorsko co Wy na to?
Więcej : Organizacja imprez Oberzapodkowa | Wyświetlone : 3635 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Dziwna obwódka wokół odsyłacza

Więcej : Dziwna obwódka wokół odsyłacza | Wyświetlone : 3542 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Formularz i wyświetlanie tekstu

Więcej : Formularz i wyświetlanie tekstu | Wyświetlone : 5273 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pełna obsługa obiektówki - PHP5

Więcej : Pełna obsługa obiektówki - PHP5 | Wyświetlone : 3314 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039