Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 maja 2025, o 15:19

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

kalkulator w js w formularzu???pomóżcie

hej,
mam pytanko,
jak zrobić w js
w formularzu taki rodzaj kalkulatora,
który by

-po wpisaniu w kolumnę
Ilość:
jakiejś liczby
po naciśnięciu buttona 'Przelicz'
przemnoży nam
zawartość kolumn
Cena * Ilość = Wartość
i w kolumnie Wartość i SUMA poda wynik...
-dodatkowo jeśli wybierzemy w polu wyboru
pole Firma kurierska (10.00)
to przyciskając ten sam button 'Przelicz'
oprócz
Cena * Ilość = Wartość + Koszt wysyłki(10) = 'RAZEM:' kolumna 'Wartość:'
a wynik tego mnożenia ...
Więcej : kalkulator w js w formularzu???pomóżcie | Wyświetlone : 3769 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Hibernacja, numerowanie, kolorowanie..

Witam,

Znów rzucę hurtem parę uwag ;)

Przede wszystkim hibernacja lub wstrzymywanie systemu. Pajączek wyraźnie tego nie lubi - bywa że po uruchomieniu komputera zajmuje 100% CPU, rzuca błędami, po czym otwiera się jakieś okienko do opisania błędu, które nawet nie jest w stanie się wysłać przy takim obciążeniu.

Dziwna rzecz z numerowaniem linii. Po reinstalacji systemu za cholerę nie chce numerować linii w otwieranych dokumentach. Stosowną opcję w konfiguracji programu mam zaznaczoną, zmieniałem ją ...
Więcej : Hibernacja, numerowanie, kolorowanie.. | Wyświetlone : 7464 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Import/export danych z exela

Więcej : Import/export danych z exela | Wyświetlone : 6833 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

SYSTEM NEWSÓW

Więcej : SYSTEM NEWSÓW | Wyświetlone : 4725 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

moja nowiutka 1 strona

Więcej : moja nowiutka 1 strona | Wyświetlone : 6979 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Okraslona ilosc znakow?

Więcej : Okraslona ilosc znakow? | Wyświetlone : 5032 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

pola obowiazkowe???

Więcej : pola obowiazkowe??? | Wyświetlone : 5175 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Publikacja

Więcej : Publikacja | Wyświetlone : 3165 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

checkbox zaznaczenie obowiązkowe

Więcej : checkbox zaznaczenie obowiązkowe | Wyświetlone : 5069 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039