Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 17 maja 2025, o 16:04

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

połączenie sftp na porcie 22

Temat ssla był kilkukrotnie poruszany, jednak nie zauważyłem rozwiązania dla następującego problemu.

Serwer hostujący umożliwia połączenie sftp na porcie 22, czyli tak jak ssh.
Wynika to z użycia powłoki scponly lub podobnej.

Pajączek nie potrafi połączyć się z takim serwerem, za każdym razem wyskakuje błąd przekroczenia czasu oczekiwania.

Aby wykluczyć wszelkie spekulacje, do tegoż serwera można bez problemów połączyć się z powłoki komendą sftp lub chociażby programem winscp również poprzez protokół sftp.

Czy ktoś spotkał ...
Więcej : połączenie sftp na porcie 22 | Wyświetlone : 5846 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

przyciski RADIO i inne - jak zapisac do bazy ?

Jest problem (sorki jesli pytanie jest lamerskie, ale nie wiem gdzie sie zwrocic).
Moze mi ktos powiedziec jak napisac kod abym mogl zapisac wartosc przycisku do bazy MySQL ? Tzn. mam jakis przycisk (RADIO lub CHECKBOX) i chcialbym zaznaczona wartosc zapisac do konkretnego pola w tabeli.
Potrzebne jest mi to do zbudowania ankiety z kilkunastoma pytaniami i pozniejszej wizualizacji wynikow, formularz ankiety juz mam, ale nie umiem wpisac odpowiedzi do bazy MySQL.

Prosze pomozcie...
Więcej : przyciski RADIO i inne - jak zapisac do bazy ? | Wyświetlone : 7306 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

[php-mysql] przyciski i zapis do bazy..??

Hej, zaczne od poczatku - mam stworzyc formularz ankiety - kilka pytan na ktore odpowiada sie glownie za pomoca przyciskow RADIO, SELECT, CHECKBOX oraz pola tekstowe.
Formularz mam juz stworzony, nie wiem teraz tylko jak wrzucic zaznaczone odpowiedzi do bazy MySQL...

wyglada to mniej wiecej tak:

"
(..)<tr>
<td width=100% height=5 class=nag>Czy mnie lubisz? (1- wcale, 5-bardzo)
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<p>
<input type=radio name="radio" value="1"> 1 <br>
<input type=radio name="radio" value="2"> 2 <br>
<input ...
Więcej : [php-mysql] przyciski i zapis do bazy..?? | Wyświetlone : 4971 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Jak sie cofnac na poprzednia podstrone?

Nie wiedzialem, za bardzo gdzie to umiescic...
Czy da sie jakos zrobic, aby w IE moc sie "cofac" klawizem wstecz do stron generowanych dynamicznie przez php? W IE zawsze mam pusta strone, w FF, ladnie wyswietla kom. ze strona zawiera postdata i laduje mi stronke - w takiej postaci, w jakiej ja opuszczalem. Kolejny bug w IE? Pozostaje mi tylko history.back()????
Więcej : Jak sie cofnac na poprzednia podstrone? | Wyświetlone : 3336 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

strona pajaczka - Google - linki do podstron

Czy zeby osiagnac efekt taki jak przy stronie pajaczka w google (pod wynikiem sa odnosniki: ściągnij wersję testową - standard vs professional
zrzuty ekranów - opis programu) trzba przystapic do jakiegos platnego progmu google (nie znalazlem) czy moze zmodyfikowac plik sitemap.xml ??

Niemoge na to nigdzie znalezc odpowiedzi (byc moze nei wiem jak to okreslic przy wyszukiwaniu czy przegladaniu dokumentacji google)
Więcej : strona pajaczka - Google - linki do podstron | Wyświetlone : 5319 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

strona na całym ekranie

Witam. Niewiedziałem gdzie ten temat wsadzić no ale dałem go tutaj. Mam taki problem. Robie sobie małe intro we flashu do stronki i chciałbymy się dowiedzieć jak można je wyświetlić na na całej powierzchni monitora, tak jak to ma miejsce na w tym intrze
http://events.q-dance.nl/2006-04_15-april_inqontrol/
Z góry dzięki za opowiedz.
Więcej : strona na całym ekranie | Wyświetlone : 7667 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

[5.6.0] problem w inspektorze CSS

Wprawdzie dopiero zaczynam używać tego narzędzia, ale:

gdy wybieram za pomocą listy rozwijanej daną klasę istniejącą w edytowanym pliku .css, obok w edytorze kursor jest automatycznie ustawiany na początku danego selektora, jednak:

- przydaloby się gdyby automatycznie pokazana była treść całej definicji, a nie tylko pierwszej linii (a reszta dopiero po przewinięciu edytora)

- gdy nawias otwierający blok własności selektora znajduje się poniżej nazwy selektora (w następnej linijce - ja akurat często tak formatuję) to ...
Więcej : [5.6.0] problem w inspektorze CSS | Wyświetlone : 2892 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

[html] button jako odnosnik

Sto pytan do, ale termin mnie goni i wyskakuja pierdolki :-/
Mam buttona w formularzu - wlasciwie chcialbym miec. Wlasciwie to input, al generalnie nie ma roznicy. O co chodzi? chce, aby po nacisnieciu tego buttona ladowala mi sie strona do nowej ramki. Jesli wezme - przycisk w hrefa to ladnie sie otwiera, tyle, ze W DWOCH KOPIACH :-) Probowalem roznych opcji, nic, pewnie cos pominalem. Cel ...
Więcej : [html] button jako odnosnik | Wyświetlone : 3917 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039