Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 17 maja 2025, o 19:38

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

CONCAT()

Witam. Czy jest jakis sposob, aby mysql zwracal mi poprawne stringi przy uzyciu tej funkcji? Dostaje krzaki zamiast polfontow :-(
Więcej : CONCAT() | Wyświetlone : 4548 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

2 pomysły na funkcjonalność

Jestem fanem pajączka i posiadaczem wersji 5 od samego początku jej istnienia. Bez wątpienia jest to jeden z najlepszych edytorów jakie używałem. Jednak do pełni szczęścia brakuje mi dwóch opcji. Być może jedna z nich jest w pajączku ale nie wiem o niej :). Pierwszą rzeczą której mi brakuje to obsługa serwerów sftp (połączenie przez port 22 a więc ssh, patrz WinSCP). Szukałem długo tej opcji, ale ...
Więcej : 2 pomysły na funkcjonalność | Wyświetlone : 2876 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

register_globals czy tablice $_POST itd

Mam pytanko dot. jak w temacie. Wiem, ze od PHP 4.0 bodajze wylaczone domyslnie zostala opcja register_globals. Jak to wszystko ma sie do wydajnosci. Chodzi o to, ze dotychczas dzialalem majac opcje wlaczona. Przekazywalem parametry dane do wielu funkcji. Chce pare rzeczy uporzadkowac i mam zatem pytania (dla pewnosci)
1) Czy dane przechowywane w tablicach globalnych maja zasieg globalny - czy tylko w sensie "globalny" dla jednego wykonywanego skryptu (widac je w funkcjach itd i ...
Więcej : register_globals czy tablice $_POST itd | Wyświetlone : 4761 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Wyświetlanie emaila w formacie HTML przy użyciu net_pop3

Cześć

korzystam do budowy testowego klienta klasy net_pop3, która łączy się przez pop3 z serwerem poczty. Gdy email jest w formacie tekstowym jest w porządku, jakoś idzie odczytać, ale jak email jest zapisany w formacie HTML to już nie za bardzo. W jaki sposób wyświetlić (korzystając z funkcji PHP) ten dokument HTML i (jeżeli są) załączniki?

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam
Więcej : Wyświetlanie emaila w formacie HTML przy użyciu net_pop3 | Wyświetlone : 3379 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Wstawienie Forum Do strony

Witam
Chciałem się zapytać jak wstawić forum do strony robionej w Pajączku :lol: :lol:
Z góry dzięki za odpowiedź.

//MOD: poprawiłem ortografię
Więcej : Wstawienie Forum Do strony | Wyświetlone : 4921 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zapisywanie plików

Wgrałem dzisiaj werrsję 5.6 i co się okazało. Otóż tworzę nowy dokument z makrokodu. Pragnę go zapisać, nadaję mu nazwę i zaczyna się teraz zapisywanie dokumentu. Plik ma wielkość około 1 kb a zapisuje się ponad minutę. Podobnie jest kiedy na utworzony dokument nanoszę poprawki a następnie chcę go obejrzeć na podglądzie. Sytuacja się powtarza. Ponad minutowe mielenie i dopiero wówczas plik zostaje zapisany. Przedtem tak nie było, wszystko trwało ułamki sekund.
Więcej : Zapisywanie plików | Wyświetlone : 3534 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Odinstalowanie aktualizacji do 5.6

W zwiazku z moimi problemami z Inspektorem Znacznikow w PNxG5.6 mam jescze dodatkowe pytanie czy mozna jkos odinstalowoac aktualizacje (szkoda nowego edytora bazy :( )?

Pozdr.
MF
Więcej : Odinstalowanie aktualizacji do 5.6 | Wyświetlone : 4001 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

P 5.6 - Inspektor znacznikow

Zaktualizowalem do 5.6.
Wszystkie dokumenty zktorych korzystam to php.
W wielu kod XHTML jest przekazywany jako zmienna czyli w " ".

W nowej wersji Inspektor Znacznikow rozpoznaje ze nie jest w znaczniku XHTML jesli jest to wratosc zmiennej php i... sie blokuje :(

W poprzedniej wersji (5.5.1) przed chwila jescze pracowalem (moglem edytowac znaczniki i nawet dodawal znaki ucieczki np. przy ", prawidlowo odczytywal atrybuty znacznikow).

Pol ...
Więcej : P 5.6 - Inspektor znacznikow | Wyświetlone : 5195 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wklejenie Obrazu

Siemka:D :D
Jestem początkującym użytkownikiem zrobiłem całą strone i jeszcze chciałem wstawić obrazek do tej strony i wstawiłem kreatorem ale jak ten obrazek wstawie na środek to tekst mi idzie w dół. A ja chce zeby obrazek był koło tekstu.
Prosze o rade z góry dzięki

// MOD - poprawiłem ortografię
Więcej : Wklejenie Obrazu | Wyświetlone : 4829 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039