Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 19 maja 2025, o 06:05

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Programowanie obiektowe

Więcej : Programowanie obiektowe | Wyświetlone : 6443 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

UTF-8 i nieprawidłowe wyswietlanie polskich znaków

Witam,

O UTF-8 przeczytałem wszystkie wiadomości na całym forum pajączka. Niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Problem polega na tym iż w pajączku NxG mam ustawione zapisywanie plików w UTF-8 i edytowanie w UTF-8. Jeden znak po zapisaniu jakiegokolwiek pliku nie wyświetla się prawidłowo. Jest to znak "ż" (małe "z" z kropką na górze). Po zapisaniu takiego znaku w dokumencie zapisanym w UTF-8 plus deklaracja meta utf-8 niestety wyświetla się "ź" (male "z" ...
Więcej : UTF-8 i nieprawidłowe wyswietlanie polskich znaków | Wyświetlone : 3657 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

usuwanie z dwoch tabel jednoczesnie

czy mozna za pomoca jednego zapytania usunac dane z dwoch tabel w bazie MYSQL, tak jak to mozna robic przy Poleceniu SELECT. Stosuje roznorakie polaczenia miedzy tabelami i nici :(
Więcej : usuwanie z dwoch tabel jednoczesnie | Wyświetlone : 2613 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Komputer Świat 25/2005

Dawno mnie nie było, ale myślę że czas zacząć wracać powoli ;)

Zacznę informacją o krótkim artykule w KŚ 25/2005 zatytułowanym "Otwórz własną galerię..." zamieszczonym na 11 stronie w/w numeru. Jak można sie domyślić- program Galernik.
Więcej : Komputer Świat 25/2005 | Wyświetlone : 7388 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

FTP-Jak to jest !!

Więcej : FTP-Jak to jest !! | Wyświetlone : 2779 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

$_GET w include()

Więcej : $_GET w include() | Wyświetlone : 3197 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

ImageTTFText()

Więcej : ImageTTFText() | Wyświetlone : 5324 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Publikowanie plików w sieci

Witam !
Mam następujący problem:
Przy próbie publikowania
(funkcja PLIK/PUBLIKUJ BIEŻĄCY W SIECI)
pliku na serwerze ftp pojawia się komunikat:
450 Transfer aborted. Link to file server lost.

Transferowany plik jest jakby obcięty i na liście plików znajdujących sie na serwerze jego nazwa jest w koorze zielonym.
Czasami zdarza się (pierwszy serwer na liście, lub bardzo mały plik) że funkcja ta działa bez problemu.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Tomek
Więcej : Publikowanie plików w sieci | Wyświetlone : 3528 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Sonda

Witam mam prośbę wie ktos jak zrobić sonde(plebiscyt) na stronce

z gory dzieki za pomoc
pozdro
Więcej : Sonda | Wyświetlone : 3762 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039