Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 19 maja 2025, o 22:23

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Czy planujesz nabyć lub nabyłeś naszą książkę o Pajączku ?

Ta ankieta była ogłoszona przed wydaniem naszej książki, ale możesz w niej dalej głosować jeśli nabyłeś naszą książkę.

Img - alt

Witajcie po raz pierwszy :)
Dotychczas uzywalem innych narzedzi, teraz probuje sie przekonac do Pajaczka i skonfigurowac go sobie odpowiednio i jest pierwszy problem. Otoz po kliknieciu ikonki wstawiajacej obrazek pojawia sie okienko, wszystko fajnie. Jednak kiedy pola "opis" i "dymek" zostawie puste to edytor wstawia mi alt="". Da sie zrobic tak, aby wstawil po prostu alt=""?
Więcej : Img - alt | Wyświetlone : 3250 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wap

mam npisana zakładkę wap. chciałbym ją udostępnić, ale mam kilka pytań: na jakich serwerach moge ją umieścić i co zrobić by działała. Za pomoc z góry dzięki :?:
Więcej : Wap | Wyświetlone : 3111 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

"Kontrolowanie tekstu" w IE 5

No więc piszę skrypt PHP do formatowania kodu. Mam na razie numerowanie i już jest problem :(

http://www.prywatny-serwisik.klub.chip.pl/format.php

Wszystko pięknie działa w Gecko, Operze 7+, IE 6, tylko nie w IE 5. Nie znalazłem żadnego konkretnego błędu wyświetlania, tylko IE 5 dość dowolnie staruje odstępami pomiędzy wierszami! Z resztą sami popatrzcie (kod jest krótszy od numerowania).

Jakieś pomysły? Bardzo bym wdzięczny ...
Więcej : "Kontrolowanie tekstu" w IE 5 | Wyświetlone : 8848 | Odpowiedzi : 12 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Jak długo przebywasz jednorazowo w naszym serwisie?

Chociaż mamy te informacje z systemu statystyk, to jednak zdecydowaliśmy się umieścić taką ankietę, aby uzyskać informację od żywych ludzi, którzy nieprzypadkiem tutaj weszli.
Więcej : Jak długo przebywasz jednorazowo w naszym serwisie? | Wyświetlone : 3251 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Strona z szablonu pajączka

Witam,

zastanawiam się nad wykorzystniem szablonu pajączka do zrobienia strony. W związku z tym mam pytanko jakie elementy już gotowe można łatwo przeedytować do swoich potrzeb - oprób tekstu - To jest przykładowa treść dokumentu. Można ją edytować za pomoca zmiennej 'Treść dokumentu' na zakładce 'Zmienne' panelu 'Makrokody'. -- czy jest łatwy sposób na zmianę napisu na przycisku lub banerze - Imię i Nazwisko - czy te elemety graficzne trzeba zmieniać w programach zewnętrznych ?? ...
Więcej : Strona z szablonu pajączka | Wyświetlone : 2781 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Z jakiej rozdzielczości ekranu korzystasz?

Chociaż mamy te informacje z systemu statystyk, to jednak zdecydowaliśmy się umieścić taką ankietę, aby uzyskać informację od żywych ludzi, którzy nieprzypadkiem tutaj weszli.
Więcej : Z jakiej rozdzielczości ekranu korzystasz? | Wyświetlone : 3409 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Od jak dawna jesteś z nami?

Wybierz jaki jest już Twój staż w naszym serwisie i jak długo korzystasz z naszych programów.
Więcej : Od jak dawna jesteś z nami? | Wyświetlone : 3161 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Czy jesteś zadowolony z wyboru Pajączka ?

Prosimy o głos w tej ankiecie.
Więcej : Czy jesteś zadowolony z wyboru Pajączka ? | Wyświetlone : 3099 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Czy jesteś zainteresowany płatnymi gadżetami z logo Pajączka

Prosimy o podzielenie się Twoim zdaniem w kwestii zasadności udostępniania gadżetów reklamowych z logo naszego programu. Dzięki temu być może rozbudujemy lub zlikwidujemy nasz butik.

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039