Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 21 maja 2025, o 06:07

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

siały skróty klawiaturowe z Ctrl :(

Więcej : siały skróty klawiaturowe z Ctrl :( | Wyświetlone : 3198 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

xml i php

Witam,

Mam pytanie, które może i jest idiotyczne.
Mianowicie jak za pomocą php wyświetlić informacje zawarte w xml-u.

Szukałem, ale konkretnego przykładu nie mogłem odnaleźć. :(
Proszę o jakiekolwiek pomoc.

Pozdrawiam
Więcej : xml i php | Wyświetlone : 3777 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Tworzenie nowego dokumentu

Nie wiem, dlaczego, gdy wchodzę w sekcję body i przyciskam przycisk znacznika stylów, to pojawiające się okno dialogowe jest puste; nie ma żadnych sekcji ani przycisków
Więcej : Tworzenie nowego dokumentu | Wyświetlone : 2976 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Poziomy pasek Przeglądanie

Przy przeglądaniu przy pomocy skrótu klaw. F11 ten pasek jest zbędny i zabiera przestrzeń edytora.
Można coś z tym zrobić??
A swoją drogą jego używanie myszką na przemian z paskiem Tworzenie jest nieco uciążliwe. Klikam na Przeglądanie pasek leci do góry, chcę z powrotem Tworzenie muszę myszą do góry, Przeglądanie znowu na dół itd...
Więcej : Poziomy pasek Przeglądanie | Wyświetlone : 3301 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

zdjecia nie sa widiczne na stronie

Prosze o pomoc ,jestem poczatkujacy w pajaczku i html i mam taki problem.mianowicie zdjecie na mojej stronie jest widoczne dopoki jest na moim twardym dysku,a w momencie gdy opublikuje projekt na serwerze zdjecie jest niewidoczne.Jest tylko ramka i tytul zdjecia.Gdzie jest problem ?
Nie moge z tym sobie poradzic.Prosze o pomoc :shock:
Więcej : zdjecia nie sa widiczne na stronie | Wyświetlone : 2601 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Jak zlikwidować reklame na stronie?

Mam pewien problem. Chciałbym zlikwidować reklame na mojej stronie. Wiem, że istnieją takie sztuczki tylko nie mam pojęcia jak to zrobić. Doradźcie coś, proszę!!
Więcej : Jak zlikwidować reklame na stronie? | Wyświetlone : 7148 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zdarzenie OnLoad koliduje z innym skryptem!

Otórz usiłowałem stworzyć prostą zmianę skórek na stronie. I wszysko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, ze kłóci mi się to z innym skryptem. Całość przedstawiłem w uproszczeniue tu http://testside.ovh.org/skins/index.html. Jeśli usunę scripts/scroller.js spod <body>to zmiana stylów działa i na odwrót, jak wstawiem wspomniany skrypt, to suwak działa, ale nie działa zmiana stylów :?
Jak rozwiązać ten problem, który chyba tkwi w tym, że scroller też korzysta ze ...
Więcej : Zdarzenie OnLoad koliduje z innym skryptem! | Wyświetlone : 5718 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Błędy w pajączku 5.5.1

Więcej : Błędy w pajączku 5.5.1 | Wyświetlone : 2681 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

polskie znaki w nazwach plików

Witam,

Mam problem z rozpoznawaniem kodowania polskich (czyli innych niż ASCII<127) znaków w nazwach plików.

Przykład:
Wgrywam ftp plik (np. śćńżź.zip) na serwer i skryptem php chcę go wyświetlić na stronie (nie zawartość tylko nazwę).

Kłopot polega na tym że może nastąpić dynamiczna zmiana kodowania wyświetlanej strony (np. z iso-8859-2 na utf8) to jedno,
a drugie to system operacyjny na którym działa strona, nie wiem jaki jest system kodowania znaków w nazwach plików w windowsach, ...
Więcej : polskie znaki w nazwach plików | Wyświetlone : 5023 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Liczba odwiedzin

Jak zrobić, żeby pokazywała liczbę osób jakie odwiedziło daną stronę :?: :?:
Więcej : Liczba odwiedzin | Wyświetlone : 3646 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039