Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 21 maja 2025, o 08:06

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Zaznaczony na objęty klasą - brak możliwości <span>owa

Witam!

Mam wrażenie, że w formie do obejmowania zaznaczonego tekstu klasą, brakuje możliwości chwilowego wyboru pomiędzy <div> a <span>. Można na stałe ustawić któryś z nich - wiem, ale niestety czasem jest potrzeba to zmienić na kilka przypadkowych razów...

Można do dopisać w którejś kolejnej wersji?
Więcej : Zaznaczony na objęty klasą - brak możliwości <span>owa | Wyświetlone : 2984 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Select i atrybuty

Więcej : Select i atrybuty | Wyświetlone : 4110 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Problem z zmienną Help

Witam Wszystkich.
mój problem wygląda tak.
http://projekty.futuro.info.pl/ori/cal/test.php
Przy wywołaniu zmiennej $dd np echo $dd; wywala bład typu
Parse error: parse error, expecting `T_OLD_FUNCTION' or `T_FUNCTION' or `T_VAR' or `'}'' in line (tam gdzie jest to echo).
gettype(zmienna) przy bloku gdzie tworzony jest link wskazuje na stringa ale później po wyjściu z tej funkcji zmienna $dd jest nie określonego typu gettype glupieje, przypisanie tej zmiennej do innej tez nie działa, global, $_GET[... itd tez nic nie ...
Więcej : Problem z zmienną Help | Wyświetlone : 3322 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

wlasny edytor textu

jescze raz wspomne na poczatek, ze w Javie Script jeszcze nie umiem na tyle, aby wlasne skrypty pisac (zostawiam se to nas pozniej).
Meczy mnie sprawa z edytorem textu w panelu administracyjnym ktory tworze.
chcialbym miec w nim cos takkiego, zeby pomiedzy zaznaczony text jak klikne w button odpowiedzialny za pogrubienie textu, wstawi mi np takie znaki , jak tutaj na forum.

inaczej chyba nie mozna zeby zwrocic na siebie uwage.
chodzi mi o prosty ...
Więcej : wlasny edytor textu | Wyświetlone : 6085 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

liczba aktualnie zalogowanych

jak sprawdzic a potem wyswietlic nazwy i liczbe aktualnie zalogowanych uzytkownikow. Czy wiaze sie to z jakimkolwiek zapisem danych do pliku a pozniej ich kasowaniem przy wylogowyawaniu.
Normalnie nie mam pomyslu :?:
Więcej : liczba aktualnie zalogowanych | Wyświetlone : 4003 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zmiany w sprytne-programy.pl

Serwis sprytne-programy.pl to przede wszystkim forum dyskusyjne społeczności naszych programów. Dlatego zdecydowałem się zmodyfikować główną stronę serwisu tak, aby wyświetlała forum zamiast listy ostatnich artykułów, a prawe bloki przeniosłem na lewo (te które były istotne).

Artykuły od dzisiaj będą publikowane na forum. Zastanawiam się czy utworzyć w tym celu jakąś specjalną, osobną kategorię ? Chyba tak zrobię, ale czekam na Wasze propozycje.

Czekam również na Wasze propozycje. Na pewno wkrótce odświeżony zostanie wygląd tego serwisu.
Więcej : Zmiany w sprytne-programy.pl | Wyświetlone : 12941 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

problem z tworzeniem tabeli

hej,

nie bede owijal w bawelne i odrazu powiem co i jak. wiec... uzywam krasnal serv, gry w konsoli sql'a tworze sobie tabele poprzez CREATE table (...) wszystko jest ok. ale gdy chce utworzyc tabele z poziomu php to cos mi nie dziala... nie wiem dlaczego tak sie dzieje. jesli ktos jest mi w stanie pomoc to poprosze o odpowiedz. bede bardzo wdzieczny.

pozdrawiam
Więcej : problem z tworzeniem tabeli | Wyświetlone : 2275 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

problem z pisaniem kodu javascript

funkcja automatycznego uzupełniania znacnzików jest bardzo przydatna w pisaniu kodu html.Oczywiście zupełnie inaczej sprawa wyglada w przypadku kodu javascript. Akurat projektuje dośc duża aplikacje DHTML i przy kodowaniu javascript pomiedzy znacznikami <script> gdy funkcja ta jest właczona, działa idiotycznie i np po wklepaniu
if (k<0) spacja
wstawia
if(k<0)>
itd itp...

Przy częstym przeksakwianiu od kodu javascript do html w jednym dokumencie odznaczanie tej opcjo ręcznie jest uciążliwie.
IMO funkcja ta powinna działać iteligentnie i automatycznie ...
Więcej : problem z pisaniem kodu javascript | Wyświetlone : 2718 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Optymalizacja kodu PHP, głównie klasy

Tak jak w temacie da się jakoś sprawdzić czy kod ktory napisałem jest optymalny głównie chodzi mi o klasy w php.
Przykladowo czy zmienne gdzieś zbędnie sie nie powtarzają funkcje np mogły by być prostrze itd.
Może być nawet program w wersji trialowej zależy mi na zweryfikowaniu swojej wiedzy.
Pozdrawiam.
Ori.
Więcej : Optymalizacja kodu PHP, głównie klasy | Wyświetlone : 2341 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039