Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 21 maja 2025, o 20:15

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

<INPUT>

W jaki sposób stworzyć przycisk graficzny i jednocześnie typu submit który zwróci wartość value parametru name. Udało mi sie bez grafiki
<INPUT type=" submit" name="liczba" value="1">
ale kiedy dokładam grafikę i zamieniam type na image i src na plik z obrazkiem formularz submituje zmiany ale nie przekazuje wartości zmiennej liczba. Proszę pomóżcie!

Mod: nie dubluj wątków!
Więcej : <INPUT> | Wyświetlone : 2908 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Dynamiczna podp. PHP - global

Więcej : Dynamiczna podp. PHP - global | Wyświetlone : 3008 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Formularz button tekstowy onclick

Czesc, jestem tu nowy :)

Moze ktos z was wie jak zrobic button, ale tekstowy. Kiedys cos takiego robilem, ale nie pamietam i nie moge tego w sieci znalesc. Chcialbym zastapic standardowy button formularza zwyklym linkiem, ktory bedzie wykonywal submit.

<input type="submit" name="Submit" value="Wyslij formularz"> - to jest standard, wiem, ze mozna inaczej, przykladowo:

<form name="formularz_1" method="post" action="index.php">
<a href="javascript:;" onClick="formularz_1.submit()">Wyslij formularz</a>

ale to nie dziala, nie ...
Więcej : Formularz button tekstowy onclick | Wyświetlone : 4089 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Wisielec.cgi - jak to uruchomic?

HELP - W czwartek mam oddac projekt zaliczeniowy z cwiczen w CGI. I pojawia sie tu problem..Wisielca mam...sprawnego itp....ale nie wiem gdzie i jak go uruchomic....wiec prosze o pomoc...co zainstalowac ?(mam krasnala),gdzie wrzucic te pliki i jaka bedzie sciezka do pliku. Z gory WIELKIE DZIEKI za pomoc

oto potrzebne pliki :
www.toya.net.pl/~hanish/wisielec.rar
Więcej : Wisielec.cgi - jak to uruchomic? | Wyświetlone : 2662 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem z odblokowaniem pajaczka

witam,

Używam obecnie Pajaczka 5.5.1 Prof w wersji komercyjnej pod systemem Windows XP HE. Założyłem drugie konto użytkownika i pajaczek chce podania na nowym profilu kodów odblokowujących pomimo tego, że na poprzednim koncie program jest odblokowany. Niestety po wpisaniu wszystkich informacji (sprawdziłem wielokrotnie poprawność wpisanych danych), po naciśnięciu przycisku odblokuj nie ma żadnej reakcji. Za każdym razem po kolejnym uruchomieniu programu pojawia sie informacja, że pozostało jeszcze 40 uruchomień.

Jak mam w tym przypadku skutecznie ...
Więcej : Problem z odblokowaniem pajaczka | Wyświetlone : 2843 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

problem z ramkami

mam pytanie - jak ponownie wchodzi sie do okna kreatora ramek w juz istniejacym dokumencie aby naniesc ewentualne poprawki co do ich rozmiaru, itp. ??
Więcej : problem z ramkami | Wyświetlone : 5581 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Niektóre URL-e w dziale ściągnij nie działają!

URL do strony domowej kameleona prowadzi do strony domowej pajączka, a link do strony domowej supełka prowadzi do takiej strony: http://www.creamsoft.com/pajaczek/showpage.php/supelek.html . Te błędy powinny być naprawione!
Więcej : Niektóre URL-e w dziale ściągnij nie działają! | Wyświetlone : 9494 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

bardzo pilna sprawa...tabelki html

mam prosbe moglby mi ktos zrobic taka stronke z tabelkami w html`u ????

po lewej stronie chce umiescic sobie przyciski od menu, centralnie na gorze jest miejsce na banerek, a po lewej stronie w rogu bedzie logo....

http://img365.imageshack.us/img365/7826/stronka7bf.jpg

Z gory wielkie dzieki
Więcej : bardzo pilna sprawa...tabelki html | Wyświetlone : 4166 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Odstępy między ramkami

Witam was!
Mam pytanko. W jaki sposób pozbyć się odstępów między ramkami w HTML. Próbowałem już wielu sztuczek ale wciąż chodź malutki ale odstęp jest. Pozdrawiam!
Więcej : Odstępy między ramkami | Wyświetlone : 9133 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

pozycjonowanie obszarów div

Więcej : pozycjonowanie obszarów div | Wyświetlone : 8570 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039