Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 22 maja 2025, o 06:52

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Niestandardowe zapytanie SQL

Mój problem jest bardzo prosty do przedstawienia, a więc:

mam tabele:

atryb1 | atryb2
-------------------------
7 | czarny
6 | biały
7 | 120
6 | 130

Musze skonstruować zapytanie które w wyniku da mi takie coś:

atryb1 | atryb2a | atryb2b
-----------------------------------------
7 | czarny | 120
6 | biały | 130

Jak powinno wyglądać to zapytanie i czy to jest wogóle możliwe??

moderator: czy nie można napisać tytułu postu który COŚ mówi!? I ...
Więcej : Niestandardowe zapytanie SQL | Wyświetlone : 4134 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem z <form>

Więcej : Problem z <form> | Wyświetlone : 4254 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Jak zamienić tablice na wiersze ?

Mam pytanie jak zamienić tablicę na wiersze (rows) tak aby można było je np. zapisać pliku dbf. Podczas próby zapisu wrzucany jest cały ciąg. Chciałbym aby poszczególne elemeny tablicy były mozliwe do zapisu a nie cały ciąg np. . Proszę o pomoc w przerobieniu tablicy. Tablica wygląda tak:
Array ( => REKAWY
PLECY
KOLNIERZ
PRZODY
=> KURTKA
KURTKA
KURTKA
KURTKA
=> IND1
IND2
IND3
IND4
)
Więcej : Jak zamienić tablice na wiersze ? | Wyświetlone : 2855 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Grafika przy linku

Witam mam małe kuleczki w menu które zmieniają się:
#menu a:hover {background-image: url('kolo2.gif');}
#menu a:visited {background-image: url('kolo3.gif');}
#menu a {display: block; text-decoration: none; border:1px solid #cc9966; color: #660000 ; background: url('kolo1.gif') 8px 50% no-repeat; padding:2px 5px 1px 30px; text-align: left;}
i jest problem ponieważ odświerzają się tylko na moim komputerze na innych wyglada tak jakby link był cały czas odwiedzony w moim przypadku brązowy.
Po ponownym wejściu na stronę cały czas jest odwiedzony.
Proszę o ...
Więcej : Grafika przy linku | Wyświetlone : 9852 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Problem z formularzem

Witam
mam takie pytanie, jak przesłać formularz bez zatwierdzenia ze strony urzytkownika przycisku "submit". Chodzi o to, że mam pętlę w której znajduje się formularz do którego wczytywane są dane z bazy i automatycznie były by wysyłane przez skrypt bez ingerencji.
Za porady z góry dziekuje
Więcej : Problem z formularzem | Wyświetlone : 2895 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

problem z tlem linku w IE

Więcej : problem z tlem linku w IE | Wyświetlone : 6337 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Liczenie słów

Więcej : Liczenie słów | Wyświetlone : 2694 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

[mysql] Edycja tabeli w bazie

Więcej : [mysql] Edycja tabeli w bazie | Wyświetlone : 5149 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

dzwięki na stronie

Czy jest uniwersalny kod do odtważania dzwięków na stronach WWW dla typowych przeglądarek (IE,FF,O,NB)?
...mam stronę w ramkach, w której ramce umieścić kod (mam dla WMP) aby dzwięk był słyszalny?
Umieszczam w różnych miejscach i słyszę w IE(Maxthon) tylko kiedy umieszczę w index.html, Opera,FF i NB milczą - mam książkę p.E.Castro ale z niej jakoś nie umiem wydobyć sedna sprawy - może jakaś podpowiedź, typowe błędy jakie robią programiści itp. będę wdzięczny.
Więcej : dzwięki na stronie | Wyświetlone : 6647 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Dla bardzo początkujących

Opis na kopercie Z Eksperta PLUS X.2005 nr 1

Narzędzie programistyczne wspomagające tworzenie stron internetowych w różnych technologiach i językach programowania - HTML, XHTML, PHP, CSS i JavaScript. Zawiera wiele ciekawych kreatorów i kursów, które znacznie ulatwiają pracę początkującemu webmasterowi.
Więcej : Opis na kopercie Z Eksperta PLUS X.2005 nr 1 | Wyświetlone : 6851 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039