Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 22 maja 2025, o 19:12

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

encje a pajączek...

czy pajączek potrafi konwertować polskie znaki na encje??
chodzi mi o to żeby zamiast listerki np "ę" w pliku zapisał się kod tej literki &#281 ... czy pajączek ma taką możliwość ?? jeśli nie to jakiego narzędzia używacie??
Więcej : encje a pajączek... | Wyświetlone : 4243 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Poszukuję Kursu pisania stron w Divach tzw CSS

Poszukuję Kursu pisania stron w Divach tzw CSS
Więcej : Poszukuję Kursu pisania stron w Divach tzw CSS | Wyświetlone : 5911 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Dziwne znaczki przy kodowaniu w UTF-8

testuje nowego Pająka 5.5.0 chyba i wkurza mnie bo przy ustawionym kodowaniu domyślnym na UTF-8 wstawia mi jakies dziwne 3 znaczki na poczatku pliku PHP przed znacznikiem <?
Może to jakiś efekt uboczny zmiany strony kodowej z ISO-8859-2 na UTF-8 ??

Wszytko by było OK gdybym nie używał sesji ... a tak to Headers alredy send by output :(
Więcej : Dziwne znaczki przy kodowaniu w UTF-8 | Wyświetlone : 3156 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z onResize

Witam wszystkich.
Mam problem ze zdarzeniem onResize: po prostu nie działa w IE i FF. Bezproblemowo chodzi natomiast w Operze.

Szukałem już praktycznie wszędzie i nic, a najciekawsze jest to, że "innym" chodzi...

Próbowałem zarówno w BODY jak i bezpośredsnio w skrypcie przez window.onresize= i nic.

Macie jakieś propozycje?
Więcej : Problem z onResize | Wyświetlone : 4133 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Strona kodowa

Od dawana uzywam Pająka 2000 i jest OK .... do momentu gdy chce zrobić strone z innym sposobem kodowania .... kiedyś walczyłem z cyrylicą i jakoś nie potrafiłem tego ustawić ... teraz z UTF-8 ....

Jak ustawić Pająka 2000 by dobrze kodował teksty w UTF-8 ??
Więcej : Strona kodowa | Wyświetlone : 7068 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Inne nasze programy

tablice z php do javascript

Witam,

Czy można i jak to zrobić by przekazać tablicę (wielowymiarową) wygenerowaną w php (z bazy) do javascript ?!

A później w js dynamicznie zmieniać kilka select'ów wg tej tablicy.
Tablica może być dość duża (do 500000 elementów) !!

pozdrawiam,
Pawel
Więcej : tablice z php do javascript | Wyświetlone : 3199 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

wstawianie grafiki

cz. czy wie ktos czy mozna w pajaczku 5 nxg w trybie graficznym pozycjonowac( przemieszczac) grafike i inne obrazki za pomoca mychy? czy tylko enterami i spacjami?? wrrr
Więcej : wstawianie grafiki | Wyświetlone : 3162 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Przerobić na PHP

Witam.
Szukam kogoś kto mi tą stronę zrobi w PHP, ja mam tyle pracy że nie mogę się teraz tym bawić.
Głównie chodzi mi o kontakt klienta(wysłanie wiadomości przez serwer),
jakaś prosta grafika pasująca do treści strony.
Co będę więcej pisał fachowców tu dużo i wiedzą o co chodzi.
Interesuje mnie najbardziej cena mnieji termin.
Pzodro
Michał
Więcej : Przerobić na PHP | Wyświetlone : 3910 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

hurtowe wstawianie zdjęć

przydałaby się opcja "hurtowego" wstawiania wybranych zdjęć czy też grafik
i nie chodzi wcale o galerie
Więcej : hurtowe wstawianie zdjęć | Wyświetlone : 4052 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039