Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 23 maja 2025, o 01:22

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Liczenie folderów

Więcej : Liczenie folderów | Wyświetlone : 2359 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Mały problem z formularzem, dokładniej z checkbox'ami...

Witam!- to mój drugi post tutaj i to prawie w tej samej sprawie.

Mój problem dotyczy formularza, który działa dobrze, jednak checkbox'y zaznaczone w wiekszej ilości niż 1 podają "value" ostatniego zaznaczonego, a chciałbym by podawały przynajmniej 2 wartości, a może nawet tylko dwie.

Podam linki do prób:
Formularz - http://pucharloba.freefronthost.com/pan ... _meczu.php

Wyniki: http://pucharloba.freefronthost.com/pan ... wyniki.txt

A oto kody obydwu plików:
mod: ...
Więcej : Mały problem z formularzem, dokładniej z checkbox'ami... | Wyświetlone : 4327 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

repeat obrazek...

Więcej : repeat obrazek... | Wyświetlone : 5584 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

javascript i obsługa ramek

Więcej : javascript i obsługa ramek | Wyświetlone : 4969 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

brak polskich znaków

W pajączku nie mam polskich znaków tzn:
ALT + Z,X,C nie wstawia mi odpowiednio ż ź ć
zamiast Y mam Z i odwrotnie.
Pod 7 nie mam & tylko /

Co ustawić?Czy tu chodzi o kodowanie?Mam w iso-8859-2 więc nie powinno być problemów...bardzo denerwujące.
Prosze o w miare szybką odpowieź!
Więcej : brak polskich znaków | Wyświetlone : 7365 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Pajączek 5 NxG

Kolorowanie w plikach smarty

1. Tworzyłem plik *.tpl i składnia była źle kolorowana. Myślałem że mam gdzieś błąd. Wkleiłem taki tekst z manuala smarty i też błędnie koloruje

{if $name eq "Fred"}
Welcome Sir.
{elseif $name eq "Wilma"}
Welcome Ma'am.
{else}
Welcome, whatever you are.
{/if}

Dlaczego {elseif... jest czarne i w dodatku u mnie podkreślone czerwonym wężykiem (spr pisowni wyłączone)??Ostatni nawias if też mógłby być niebieski (jest traktowany jako symbol na czerwono).

2. Mam taki kod:
<a class="a_sesja_kat" ...
Więcej : Kolorowanie w plikach smarty | Wyświetlone : 4935 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Odsyłacze

Więcej : Odsyłacze | Wyświetlone : 7489 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dla bardzo początkujących

SQL sortowanie po polsku

Więcej : SQL sortowanie po polsku | Wyświetlone : 5347 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zapis pliku na serwerze

Więcej : Zapis pliku na serwerze | Wyświetlone : 4723 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039