Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 23 maja 2025, o 09:04

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

problem

mam taki problem otoz przy wyciaganiu z bazy danych tytulu w dokladnej postaci : "to juz jest koniec" i wpisaniu go to title=""to juz jest koniec"", tyull ten nie wchodzi do cudzyslowa od title. to pewnie wina jest tego cudzyslowa w moim tytule, ale jak ominac ten blad :?:
Więcej : problem | Wyświetlone : 3355 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Ładowanie grafiki

Więcej : Ładowanie grafiki | Wyświetlone : 6160 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Typ pola FLOAT i przecinek

mam pole "cena" typu Float. Jak wpisuje dane do formularza to musze stosować kropkę zamiast przecinka - jak to zmienic?
Więcej : Typ pola FLOAT i przecinek | Wyświetlone : 2900 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Propozycja dodania funkcji (?)

Moze poprostu nie wiem o takiej mozliwosci?
Chodzi o podkreslanie blednych slow oraz przeszukiwanie do META slow zawartych w zmiennych php.

Dla mnie przydalaby sie mozliwosc wlaczenia przeszukiwania takze tekstu w zmiennych choc podejrzewam ze w ten sposob np. podkreslilloby jako bledne slowa wszystkie funkcje, nazwy zmienych itp.

Jednak mi to ulatwiloby prace :) wszytkie towrzone przezemnie witryny sa w wiekszym lub mniejszym stopniu modulowe lub korzystajace ...
Więcej : Propozycja dodania funkcji (?) | Wyświetlone : 4869 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Rozmiary tła (JPG) - problem!!

Więcej : Rozmiary tła (JPG) - problem!! | Wyświetlone : 6246 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Bład programu czy jakieś ustawienie w opcjach

Witam,

siedzę 12-tą godzinę dziś przy kompie robiąc stronkę i wreszcie pewien szczegół działania pajączka przegiął pałę !! Mianowicie chodzi mi o coś takiego: często skaczę między innymi programami poprzez skrót alt+tab - w momencie jak kliknę np. w total commanderze na index.php otworzy mi się okno pajączka i edycja dokumentu, ale jak zaś nacisnę alt+tab to na sekundę przełączy mnie na commandera i od razu samoistnie wraca okna edycji pajączka. Nie dzieje się tak, ...
Więcej : Bład programu czy jakieś ustawienie w opcjach | Wyświetlone : 2653 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Baza danych

Ok mój problrm tkwi na tym ze nie wiem jka stworzyć baze danych w phpmyadminie:/ wcześniej miałem konto na boo.pl i tam miałem autoamtczynie utworzoną a na nowym serwerze nie mam i nie wiem co począć. Pomocy
Więcej : Baza danych | Wyświetlone : 4347 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Komendy do kanału RSS

Witam

Proszę mi napisać, jakimi komendami tworzy się na stronie(w kodzie strony) kanał RSS?
Więcej : Komendy do kanału RSS | Wyświetlone : 19756 | Odpowiedzi : 16 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Wybór tabeli

Mam dwie tabele: tabela_1 i tabela_2. Chciałbym za pomocą <select></select> wybrać i wyświetlić tabele_1 lub tabele_2.
Więcej : Wybór tabeli | Wyświetlone : 3628 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zmienne globalne

Więcej : Zmienne globalne | Wyświetlone : 4582 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039