Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 24 maja 2025, o 06:42

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

include za pomoca tablic

Mam plik index.php podzielony na 3 kolumny. zawartosc strony zmienia sie tylko w srodkowej kolumnie, w ktorej umiescilem tablice z linkami do menu wraz z linkiem do srodkowej kolumny, ktora sie pierwsza załaduje po otwarciu strony.
:!: Teraz jak do includowanego pliku (tzn. srodkowej kolumny) wstawie kolejna tablice z linkami ich chce ja wywołac np. index.php?news=1 to mi ladnie przejdzie do jakiegos tam newsa.
Z kolei jak ...
Więcej : include za pomoca tablic | Wyświetlone : 2436 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

IE 5 i kapitaliki

Więcej : IE 5 i kapitaliki | Wyświetlone : 3745 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Kazaa.Lite problem

Więcej : Kazaa.Lite problem | Wyświetlone : 3974 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Meta ?

Więcej : Meta ? | Wyświetlone : 2895 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Czekanie na wartość

Więcej : Czekanie na wartość | Wyświetlone : 3219 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Bardzo dziwna anomalia

Mój serwis działa na tekstowej bazie danych. W Pajączku mam cały czas otwarty plik z komentarzami. Napisałem kod do edycji komentarzy, i okazało się, że po zapisaniu zmian (bez przekierowania, formularz wysyła się do URL'a wyświetlającego komentarze) w edytowanym poście dodany tekst zostaje wyświetlony tylko częściowo - przy czym im dłuższy post, tym ta część jest większa. Po odświeżeniu już jest OK. No ale ja nie będę kazał użytkownikom odświeżać ...
Więcej : Bardzo dziwna anomalia | Wyświetlone : 2491 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

JPG 8 bit z profilem

Wszędzie pisze, że JPG ma zawsze głębię 24 bitową. Jednak mój Corel 9 z powodzeniem exportuje do 8 bitów z profilem. Daje to świetne efekty, przy większych obrazkach. Moje logo 770px/50px jest w tym sposobem 2x chudsze niż gdybym zastosował GIF/PNG.

Testy w IE 5+, Gecko, Opera są pomyślne. Jednak boję się o inne platformy itp.

Co sądzicie o takim formacie zdjęcia :?: Czy o czymś nie ...
Więcej : JPG 8 bit z profilem | Wyświetlone : 7662 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

wartość "zero"

jak funkcja zwerifikowac dane w formularzu i sprwdzic czy jest to liczba 0 i przesłac ja do bazy danych. probowalem empty, nie wychodzi, isset i strlen tez.
Więcej : wartość "zero" | Wyświetlone : 7572 | Odpowiedzi : 11 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

kilka pytań

Więcej : kilka pytań | Wyświetlone : 5778 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Dla bardzo początkujących

Kolorowa tabelka

Więcej : Kolorowa tabelka | Wyświetlone : 4683 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039