Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 24 maja 2025, o 08:51

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

submit

Witam - po raz kolejny potrzebuję pomocy.

Zależało by mi na prostej odpowiedzi. Mam menu zrobione we flashu, przyciski po lewej stronie a po prawej wyszukiwarke.
Mam bardzo fajny skrypt (wyszukiwarki) w php, posiada panel administratora, mozliwosc indeksowania stron, edycji, itd itd. Potrzebuję po prostu pod przycisk ( w moim menu we flashu ) podpiać ten cały skrypt który jest w php. Jak najprościej to zrobic ?

To samo dotyczy pola tekstowego, tzn aby po ...
Więcej : submit | Wyświetlone : 3514 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Jak utworzyć???

Mam pytanko jak stworzyć wyszukiwarkę własnej strony www. Chodzi o coś takiego, żeby wyszukiwała zadanych fraz tylko i wyłącznie na stronach i podstronach mojej www
Więcej : Jak utworzyć??? | Wyświetlone : 3322 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Pytanie o parametry polecenia <HR>

Mam pytanko. Jaki parametr polecenia <HR> spowoduje że linia będzie przerywana lub inna, nie chodzi o zmianę koloru
Więcej : Pytanie o parametry polecenia <HR> | Wyświetlone : 5739 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Przesyłanie danych z....

Mam dziwny problem(?) lub błąd (?) otóż FireFox po wczytaniu strony (w ktorej jest kod php) pokazuje na dole komunikat "Przesyłanie danych z..."
Strona normalnie ładnuje się szybko i do końca lecz nie wiadomo czemu połączenie z serwerem mysql (?) lub coś nie zostaje zakończone.
A moze to wina czegos innego? Nie mam pomyslow

W kodzie php wpisalem cos na kształt:
$link = mysql_connect......
a na koncu
mysql_close($link)
jednak to nie pomoglo

btw adres strony: ...
Więcej : Przesyłanie danych z.... | Wyświetlone : 4918 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Odczytywanie położenia

No więc piszę do mojego forum formularz nowej wiadomości.
Mam już wszystko, tylko jeszcze dwa elementy:

1) Użytkownik zaznacza tekst, klika na BBCode, a skrypt otacza tekst znacznikami. Czyli jak odczytać miejsce początku zaznaczenia i koniec :?:

2) Znacznik BBCode wstawia się w miejsce położenia kursora. Czyli jak odczytać położenie kursora :?:
Więcej : Odczytywanie położenia | Wyświetlone : 6468 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

IE 7

Więcej : IE 7 | Wyświetlone : 18377 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Dzienniczek ucznia w PHP i MySQL

Więcej : Dzienniczek ucznia w PHP i MySQL | Wyświetlone : 4909 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

usuwanie wierszy

Więcej : usuwanie wierszy | Wyświetlone : 3371 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

liczba wszystkich wierszy

Więcej : liczba wszystkich wierszy | Wyświetlone : 5730 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039