Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 24 maja 2025, o 08:55

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Problem z ustawieniem wysokości

Więcej : Problem z ustawieniem wysokości | Wyświetlone : 5437 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Odczytywanie wymiarów obrazka

Za pomocą jakiej funkcji odczytać wymiary obrazka :?:

Zależy mi, by działało też na podstawie URL'a do zewnętrznego serwera.
Więcej : Odczytywanie wymiarów obrazka | Wyświetlone : 3324 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

String na czas

Mam string o wartości data + godzina, za pomocą której funkcji przekształcić go na czas w formacie PHP :?:

Chodzi o to, że wyciągam z bazy tekstowej daty dodania komentarzy i muszę je posortować.
Więcej : String na czas | Wyświetlone : 3654 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Co to za cudo?

Więcej : Co to za cudo? | Wyświetlone : 5815 | Odpowiedzi : 7 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Obrazek i text

Więcej : Obrazek i text | Wyświetlone : 2927 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Cytaty - blockquote

Więcej : Cytaty - blockquote | Wyświetlone : 2967 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Blokowanie zmiany rozmiaru tekstu na stronie.

Blokowanie zmiany rozmiaru tekstu na stronie.

Tak jak w temacie: niewiem czy się da to zrobic ale raczej tak, a chodzi o zablokowanie zmiany wielkośći tekstu w przegladarkach. Po zmianie rozmiaru tekstu dzięki przeglądarce cała strona mi sie sypie :). Czy jest komenda która blokuje ta mozliwoś a tekst będzie zawsze w oryginalnej wielkości?? Jeśli taj to proszę o jej wklejenie w odpowiedzi. Dzięki i pozdro...
Więcej : Blokowanie zmiany rozmiaru tekstu na stronie. | Wyświetlone : 18446 | Odpowiedzi : 28 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

skrypt php - otwarty port udp

Przy uruchomionym pewnym programie netstat pokazuje mi z tego kompa otwarty port 10997 dla udp , jak ponizej;
UDP komp:10997 *:*
probowalem w php funkcji fsockopen() zeby sprawdzac stan tego portu, niestety nie wychodzi mi to. Prosilbym o pomoc (cos w php). Zasadniczo potrzebuje tylko odczytac czy powyższy port zostal otworzony, (komputer w sieci lokalnej)
Więcej : skrypt php - otwarty port udp | Wyświetlone : 2468 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

MENU ROZWIJANE JAK NA TEJ STRONIE !!!!!!!

Czy wie ktoś jak zrobić takie menu jak na tej stronie ??? Proszę o kod źródłowy.
Dzięki

MOD: Proszę edytować posty, a nie pisać nowe!

Chodzi mi o te czarne menu , a nie te na forum lub inne podobne menu rozwijane tego typu
Więcej : MENU ROZWIJANE JAK NA TEJ STRONIE !!!!!!! | Wyświetlone : 3122 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039