Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 24 maja 2025, o 21:52

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

obrazek w iframe

mam następujący problem :

wgrywam obrazek do iframe
tutaj jest wszystko w porządku
ale problem polega na tym że obrazek wgrywa mi się na białe tło i w pozycje całkiem ode mnie nie zależną.
Chciałabym żeby obrazek wskakiwał na określoną pozycję w ramce i był oczywiście na kolorze tła ustalonym przeze mnie.

Podpowiedzcie proszę jak to zrobić.
Więcej : obrazek w iframe | Wyświetlone : 6132 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Internet Explorer 5.x

Mój problem polega na tym, że tracę za dużo czasu przez ten zabytek :?

Mój serwis nie ruszy wcześniej niż w październiku. Już dziś IE 5.x ma tylko 6.4%, a jego popularność spadła przez ostatni miesiąc o 1%. Na dodatek zapowiada się IE 7. Zastanawiam się, czy warto się męczyć, czy nie lepiej wyłączyć IE5 CSS'a i wrzucić do jednego wora wraz z NN 4- i IE ...
Więcej : Internet Explorer 5.x | Wyświetlone : 11056 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Bezpieczeństwo

Więcej : Bezpieczeństwo | Wyświetlone : 6851 | Odpowiedzi : 8 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

makroznaczniki

Więcej : makroznaczniki | Wyświetlone : 6302 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Inne nasze programy

cookie na localhost

Więcej : cookie na localhost | Wyświetlone : 3207 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Witam

Mam następujący problem: skype rozłącza mnie w trakcie rozmowy średnio co 5 minut. Jakie mogą być przyczyny tego zjawiska?

Mój sprzęt:
neostrada 512
firewall- zone alarm
RAM 128 MB
procek 1,7 GB

Proszę o szybką odpowiedź.
Przemek.
Więcej : Skype | Wyświetlone : 13282 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

30 lat minęło ...

Dzisiaj nasz kolega Reggi, autor pomocy do Pajączka, książki, schematów kolorowania i betatester kończy trzydziestkę. Powodzenia dziadku! Trzymaj się! :-)
Obrazek
Więcej : 30 lat minęło ... | Wyświetlone : 8059 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Prosze o pomoc blagam!

Jak mam wstawic plik na stronie by go inni mogli pobrac prosze o pomoc jezeli ktos chcialby miec sonde lub inne takie moge pomoc!!Blagam pomocy potrzebuje tego!!AAAAAAA(Szał)
Więcej : Prosze o pomoc blagam! | Wyświetlone : 8208 | Odpowiedzi : 12 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Tabele i linki

Więcej : Tabele i linki | Wyświetlone : 5473 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039