Teraz jest 4 maja 2025, o 10:02

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Jak stworzyć menu

Witam.
Mam menu o zawartości :
<!-- ELEMENT LEWEGO MENU - początek -->
<p class="ELEMENT_MENU"><a href="index.htm" class="ELEMENT_MENU">Strona Główna</a></p>
<!-- ELEMENT LEWEGO MENU - koniec -->

<p class="ELEMENT_MENU"><a href="index.htm" class="ELEMENT_MENU">Wzorzec rasy </a></p>

<p class="ELEMENT_MENU"><a href="index.htm" class="ELEMENT_MENU">GALERIA REPRODUKTORÓW</a></p>

<p class="ELEMENT_MENU"><a href="index.htm" class="ELEMENT_MENU">MIOTY</a></p> ...
Więcej : Jak stworzyć menu | Wyświetlone : 5513 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Eset: Win32/Kryptic.EAB

Nie wiem co jest nie tak ale najnowsza wersja pajaczka 9.5.3 jest uznawana przez ESET 24 (nod 24) jako trojan - Win32/Kryptic.EAB. Po cichu przesunął mi plik pajaczek.exe do kwarantanny. Próbowałem reinstalki ale plik który zasysam ze strony creamsoft.com tez od razu jest oznaczany jako zainfekowany - spotkał się ktoś z tym także?

Zaznaczam, że swoj system mam czysty.
Więcej : Eset: Win32/Kryptic.EAB | Wyświetlone : 6837 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

błąd

co chwile mam błąd podczas pisania formatowania plików. Błąd wyskakuje podczas zapisu i zaczyna mnie to juz denerwować bo jak w porę nie wykonam kopi pliku to tracę całe dane. teksty wykonuje na plikach txt bo takie mi sa potrzebne a wielkość maksymalna takiego pliku to 2Mb. a wierszy około 47tys ma taki plik. a nie moge tego podzielić na mniejsze pliki. Pajączka mam zaktualizowanego czyli nowego.
Więcej : błąd | Wyświetlone : 4905 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem ze ściągnięciem

Witam,
Mam problem ze ściągnięciem nowszej wersji Pająka, tzn. ściąga się ale plik ma 0B.
Próbowałem z różnych mirrorów więc domyślam się, że problem jest u mnie.
Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić?
Więcej : Problem ze ściągnięciem | Wyświetlone : 7953 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pilne - problem w 5.9.3

Może jest to celowe działanie ale dla mnie jest to gigantyczny błąd
i całkowicie zbędne funkcje programu:
ogólnie dużo pracuję z tekstem w bazach i używam również pajączka do podmiany części tekstów (jak się da to regularkami a jak nie to ręcznie)
do tej pory przy podmianie tekstu wystarczyły 2 (jedna ręka - klawisze n-nastepny i z-zamien ) druga na myszy i człowiek szczęśliwy.
aktualnie dodaliście totalnie zbędne funkcje które jak dla mnie próbują zastąpić ...
Więcej : Pilne - problem w 5.9.3 | Wyświetlone : 5200 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Domyślne kodowanie dla odczytu z serwera - coś nie tak?

Hej!

Męczę się z tym już pół godziny i mam wrażenie, że chyba jednak nie działa, albo coś jest u mnie nie ten teges...

Mam serwer FTP. Ustawiony we właściwościach, aby domyślne kodowanie było ISO-8859-2. W stawieniach programu, w Ustawieniach edytora/Dokumenty mam domyślne kodowanie przy zapisie na ISO-8859-2. Wyłączony jest zapis nagłówka UTF-8. We właściwościach serwisu, który jest aktywny i dla którego jest ten FTP też mam domyślne kodowanie dokumentów na ISO-8859-2. A mimo to, ...
Więcej : Domyślne kodowanie dla odczytu z serwera - coś nie tak? | Wyświetlone : 5473 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Eksport plików wyłącznie ostatnio zmodyfikowanych

Witam...

Czy Pajączek posiada opcję umożliwiającą eksport plików witryny na serwer, wyłącznie zmodyfikowanych od czasu ostatniego eksportu?
Mam tutaj na myśli pliki witryny za równo świeżo zaktualizowane, oraz nowo utworzone. Bez potrzeby eksportu całej witryny.
Więcej : Eksport plików wyłącznie ostatnio zmodyfikowanych | Wyświetlone : 4155 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Moja pierwsza strona proszę o pomoc i ocenę

Zacząłem przygodę z tworzeniem stron internetowych jestem kompletnym laikiem dlatego proszę o ocenę mojego projektu - weźcie pod uwagę że strona ma dopiero 1 miesiąc Lakiery Samochodowe
Więcej : Moja pierwsza strona proszę o pomoc i ocenę | Wyświetlone : 3887 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Pewien irytujący problem podczas edycji plików w Pajączku

Od pewnego czasu (nie wiem od której wersji) mam pewien irytujący problem podczas edycji plików.

Otóż, gdy otwieram kilka skryptów, przejdę w jednym do którejś linii, a następnie przeskoczę do drugiego i wrócę do tego pierwszego (nie ważne czy robiąc coś w tym drugim, czy nie), to pozycja edycji w oknie zmienia się z pozycji na której był wcześniej na samą górę dokumentu i muszę szukać w którym to miejscu wcześniej edytowałem.

Jest to dość ...
Więcej : Pewien irytujący problem podczas edycji plików w Pajączku | Wyświetlone : 3265 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Brakująca biblioteka

Witam!

Mam następujący problem.
Używam Galernika do dłuższego czasu na XP. W chwili obecnej przesiadłem się na WIN7 i po instalacji Galernika przy uruchamianiu pojawia się komunikat o braku biblioteki libgfle311.dll .
W efekcie program się nie uruchamia.
Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
Więcej : Brakująca biblioteka | Wyświetlone : 6547 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Inne nasze programy

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039