Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 25 maja 2025, o 18:37

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

zmiana kolory czcionki

Więcej : zmiana kolory czcionki | Wyświetlone : 4322 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

jak zapisac tekst do pliku?

Dopiero zacząłem bawić sie w JS i mam takie pytanie: jak zrobić żeby użytkownik strony mógł wpisać jakiś text na stronie i zeby to co on wpisał zostało zapisane do ploiku txt. Please HELP me!! Jeśli ktoś byłby tak miły i chciał wytłumaczyć mi to krok po kroku to podaje nr GyGy: 8362286
Więcej : jak zapisac tekst do pliku? | Wyświetlone : 3924 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

krasnal i pajączek

Więcej : krasnal i pajączek | Wyświetlone : 6947 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pajączek 5 NxG

Kiedy nowa wersja !

Więcej : Kiedy nowa wersja ! | Wyświetlone : 2799 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Import ustawień a schematy kolorowania (chyba BUG)

Przeistalowywałem system, wyeksportowałem sobie ustawienia pajączka (wersja 5.4) i po próbie importowania, nie zostały przywrócone moje zdefiniowane schematy kolorowania składni. Sprawa o tyle dziwna, iż w pliku .reg z ustawieniami, schematy te odnalazłem pomimo tego, iż program nie chce ich zaimportować.
Jak mogę przywrócić ponownie te schematy ???
Więcej : Import ustawień a schematy kolorowania (chyba BUG) | Wyświetlone : 5563 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Spis treści w archiwach chm

W generatorze spisów treści w html helpie napotkałem kilka problemów:

1. Jest możliwość podłączenia się do dowolnego tematu z innego pliku chm. Działa dobrze. Problem pojawia się, gdy trzeba podłączyć spis treści z innego pliku chm tworząc archiwum wieloplikowe. Generator podłącza go tak jak inne tematy - do wyświetlenia w głównym oknie.

<li><object type="text/sitemap">
<param name="Name" value="test1">
<param name="Local" value="test1.chm::/spis_tresci.hhc">
</object>

W efekcie w głównym oknie archiwum pojawiają się kwadraciki.

Aby dołączany spis treści był ...
Więcej : Spis treści w archiwach chm | Wyświetlone : 5729 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wysuwane menu

Witam,

Skorzystalem z poleconego na forum 'tree menu' z gosu.pl .

Strone mam podzielona na 2 ramki: lewa z 'tree menu' i prawa - glowna.

Czy istnieje mozliwosc zeby przy otwieraniu katalogow z 'tree menu', ktore maja pod soba podkatalogi otwierala sie rownoczesnie okreslona strona z prawej strony?

Chyba nie, prawda? Podlinkowac mozna tylko albo rozwiniecie menu albo otwarcie nowej strony w ramce?

Jedynym wyjsciem jest dodanie nowej pozycji w menu i pozostawienie elementow rozwijanych ...
Więcej : Wysuwane menu | Wyświetlone : 4929 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

[js] jak wylaczyc kursor myszy?

Witam
Mam pytanko: jakim poleceniem mozna wylaczyc kursor myszy w przegladarce?
Pozdro
Więcej : [js] jak wylaczyc kursor myszy? | Wyświetlone : 6483 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

parametry otwieranego okna

Czesc!

Po kliknieciu w link otwiera sie nowe okno w ktorym wyswietlana jest zawartosc...
...ale chcialbym móc ustawic parametry nowo otwieranego okna wiec czy moglibyscie mi podpowiedziec co powinnem dodac do juz takiego zapisu?

<A HREF="javascript: displayWindow('http://www...')"></a>

np. to zeby nie bylo paskow przewijania strony itp.
albo podajcie jakis link gdzie moglbym o tym poczytac.

Z gory dziekuje i pozdrawaim ;)
P.S. Dodam ze:
- w sekcji ...
Więcej : parametry otwieranego okna | Wyświetlone : 6239 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Polskie literki

Witam, zakupiłem licencję na Pajączka NxG Pro (wersja komercyjna) - problem w tym, że po otwarciu plików tworzonych w poprzednim programie (inny program, phpEd) brak polskich literek - ą, ź, ć itd...

Gdzie leży problem?
Więcej : Polskie literki | Wyświetlone : 2699 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039