Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 26 maja 2025, o 02:29

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

HTML+CSS+PHP

Więcej : HTML+CSS+PHP | Wyświetlone : 3560 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

css'u nigdy nie za wiele :-)

jak za pomoca css obrócic text aby byl wyswietlony pionowo tzn. jak wskazówka w zegarku od 9 do 12 :D
Więcej : css'u nigdy nie za wiele :-) | Wyświetlone : 2347 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Muzyka w tle......

Mam pytanie? Chcę zeby muzyka działa w tle na stronie głównej i jak klikam na inne podstronki mojej stronki to zeby grało bez przerwania.

przeciez jak umieszcze kod na kazdej podstronie to muzyka bedzie zaczyna sie od nowa. A ja tak nie chce.

Po prostu muzyka działa w tle. A jak klikam na podstronki to ja nie ingerowac w tą muzyke............Jak to zrobić....????????????........

A zeby działało na IE i FireFox....najlepiej na wszystkie przeglądarki.... ...
Więcej : Muzyka w tle...... | Wyświetlone : 3513 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

sprawa pewnie banalna ale mnie przerasta

Kurde sprawa wyglada banalnie ale nie wiem jak to zrobic. Mam baze danych z rekordami powiedzmy jest cos takiego source, destination, i jakas nazwa. Chce odfiltrowac wszystkie unikalne reokrdy, ale w bazie rekordy sa niejako zdublowane bo zawsze jest source -> destionation i drugi ten sam tak naprawde ale destination -> source na przykladzie

source dest nazwa
1234 5678 jakas
5678 1234 jakas

no i chce odfiltrowac zeby tylko pojedyncze rekordy byly a nie wszystok ...
Więcej : sprawa pewnie banalna ale mnie przerasta | Wyświetlone : 2634 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Partycje

Bardzo proszę o podanie jakiejś stronki z nauką krok po kroku (najlepiej z obrazkami) jak stworzyć partycje w systemie windows xp professional z poziomu płyty z systemem.
Więcej : Partycje | Wyświetlone : 6383 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Strona w standardzie XHTML 1.1 kontra Opera i Firefox

Witam

Stworzyłem stronę w standardzie XHTML 1.1. Sprawdziłem Validatorem, niby żadnych błędzów nie wywala, a strona nie wygląda tak jak powinna w przeglądarkach Opera i Firefox. Myślę o ramce która jest pod białą tabelą z textem. Co jest nie tak? Adres strony to http://www.mardzynsky.net. Wiem ze są błędy w treści strony ale nie zwracajcie na to uwagi, gdyż to będę jeszcze poprawiał. :)

Sprawdzane w przeglądarkach Opera ...
Więcej : Strona w standardzie XHTML 1.1 kontra Opera i Firefox | Wyświetlone : 3780 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

[php]ksiega gosci...edycja

Więcej : [php]ksiega gosci...edycja | Wyświetlone : 3214 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Cyrlica

Witam,
mial ktos kiedy doczynienia z Cyrlicą?

Kiedy chce wpisac cos w komponencie List zamiast rosyjskich liter sa znaki zapytania. Tak samo rzecz wyglada przy wysylaniu metodą POST - tyle ze nie wiem czy to wina flasha, czy IE.
pozdrafiam

PS. zmiana kodowania raczej nic nie daje
Więcej : Cyrlica | Wyświetlone : 2951 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

gdzie znajdę buttoniki?

poszukuję takich małych buttoników z nazwami programów itp jak ten:
http://www.firefox.pl/promo/firefox_apxl.png
potrzebuję mozilli, opery, ie (jeśli istnieje), oraz css / php / itp
Więcej : gdzie znajdę buttoniki? | Wyświetlone : 6587 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039