Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 7 czerwca 2025, o 22:25

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

mySQL - escape sequences

Więcej : mySQL - escape sequences | Wyświetlone : 2867 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

URL do banera

Zostałem poproszony o URL do banera mojej strony, który ma mieć wymiary 90x30. Wykonałem miniaturkę banera o podanych wymiarach i wysłałem na serwer. Adres wyglądałby tak:
www.stronarafala.com/grafika/banergif

Tylko nie wiem czy to wystarczy :?: Czy czasami baner nie trzeba umieścić w osobnym dokumencie html :?: Nigdy tego nie robiłem.
Więcej : URL do banera | Wyświetlone : 5097 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Czy mogę korzystać z komercyjnych makrokodów?

Czy mogę korzystać z komercyjnych makrokodów jeżeli posiadam Pajączka 5 Nxg Professional licencję bez komercyjnego wykorztstania? :?
Więcej : Czy mogę korzystać z komercyjnych makrokodów? | Wyświetlone : 2686 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Ech, ten skubany formularz... Pomóżcie proszę.

Jest sobie formularz, który ma pole ukryte stage, value=1.
Na stronie jest kod:
if($stage==1)
{
...
}
czyli po skorzystaniu z formularza wykornuje się kod (inserty do bd, ale to nie istotne tutaj)

Kiedy ten formularz miałem na stronie index.php to wszystko hulało.
Teraz jest on na podstronie index.php?akcja=prowadzacy (prowadzacy.php)
i pomimo takiego kodu w formularzu:
<?
echo '<form action="'.$_SERVER.'?akcja=prowadzacy" method="get">'
?>
po nacisnieciu submit kod w pasku jest taki:
index.php?tytul=&imie=&nazwisko=&przedmiot=&stage=1

czyli wylatuje mi na ...
Więcej : Ech, ten skubany formularz... Pomóżcie proszę. | Wyświetlone : 2516 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem z wyświetlaniem grafiki z STYL.CSS

Mam problem. Chciałem zmienić sobie grafikę z formatu PNG na JPG. Wszystko jest ok, ale grafika która jest zapisana w "styl.css" nie chce się poprawnie wyświetlić po wgraniu na serwer. Jak jest na dysku wszystko jest ok.

W czym rzecz?

Jeszcze takie pytanie przy okazji:
- co zrobić żeby stronka się szybciej ładowała?
Więcej : Problem z wyświetlaniem grafiki z STYL.CSS | Wyświetlone : 4753 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

opera za friko

Nie calkiem, ale prawie. Wystarczy wstawic na swoją stronę bannerek i po 250 kliknięciach na niego otrzymamy ... licencję na opere. Więcej tutaj .
Więcej : opera za friko | Wyświetlone : 8432 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039