Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 8 czerwca 2025, o 05:22

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Język rosyjski, cyrylica a krzaczki

witajcie,

mam nastepujący problem.
chciałem napisać stronę w pajaczku - otrzymałem w dokumencie wordowskim tekst w języku rosyjskim; cyrylica.

na wstępie zmieniłem charset na utf-8
potem wystąpiły problemy w samym okienku edytora.
stosujac metode kopiuj-wklej jedyny efekt uzyskany to "krzaczki i znaki zapytania"

zmienilem tez jezyk na rosyjski i wszystkie ustawienia w sytemie ale po tym zabiegu pajaczek niespodziewanie konczyl prace po fazie inicjalizacji.

chciałbym sie dowiedziec w jaki sposob ustawic pajczka by moc swobodnie ...
Więcej : Język rosyjski, cyrylica a krzaczki | Wyświetlone : 5402 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wasza witryna mnie nie lubi

Używam Firefoxa (na Mozilli nie było problemu) i zdarza się kilka razy dziennie, że witryna mnie "wywali" ->tzn. wyloguje, a zaś logowanie wyrzuca z tematu (przekierowywuje na stronę główną). Trochę to zamieszania powoduje :lol:

Nie wie, podejrzewam, że podczas ostrego ładowania w kilku panelach, kilku tematów na raz itp. jakiś błąd przeglądarki wywala ciasteczko :idea: ...
Więcej : Wasza witryna mnie nie lubi | Wyświetlone : 12549 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

W jakim programie budować stronę www?

czy jest jakiś normalny-graficzny do składania stron www?
Więcej : W jakim programie budować stronę www? | Wyświetlone : 7817 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dla bardzo początkujących

Jak maksymalnie zbliżyć względem siebie ...

Jak w Pajączku maksymalnie zbliżyć względem siebie dwa elementy(mogą to być zdjęcia)ujętę w tabelki,tak aby nie było między nimi ani piksela odległości!!!Robię coś w rodzaju banera połączonego z bokiem strony na której będzie tekst i cały czas mam minimalną odległość między tymi elementami!!!Chcę żeby oba elementy zlały się w jedno-bo kolorystycznie są idealnie takie same!!!Bynajmniej nie są one obramowane w sposób widoczny!!!

Drugie pytanko!!!Jak zrobić żeby tabela,lub poszczególne jej elementy nie mogły ulec zmianie co ...
Więcej : Jak maksymalnie zbliżyć względem siebie ... | Wyświetlone : 18733 | Odpowiedzi : 22 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zapis z pola text

Mam duży problem. Oto kod:

[<?php
$dane=document.forms.suma.value"\n";
$file="sciezka/dane.txt";
$fp=fopen("$file", "w");
fwrite($fp, $dane);
fclose($fp);
?>]

Wiem, że źle podstawiam do zmiennej $dane z pola text o nazwie suma. Może ktoś ma jakiś pomysł. :)
Więcej : Zapis z pola text | Wyświetlone : 2581 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

nie dostaje poczty z formularza

witam jestem początkujacym programista i
mam problem
czy ktos wie dlaczego nie dochodzi do mnie poczta po wyslaniu formularza:

<?
$imie=$HTTP_POST_VARS;
$email=$HTTP_POST_VARS;
$wiadomosc=$HTTP_POST_VARS;
$temat = " Wiadomosc ze strony WWW";
$listhtml = 'Imie:'.$imie."\n".'Adres e-mail:'.$email."\n".'Tresc:'.$wiadomosc."\n";
$naglistu = "From: Twoja strona <[email protected]>\n";
$naglistu .= "MIME-Version: 1.0\n";
$naglistu .= "Content-Type: text/html;\n";
$naglistu .= "\tcharset=\"iso-8859-2\"\n";
$naglistu .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\n";
mail("[email protected]", $temat, $listhtml, $naglistu);
?>

czy moze ktos wrzucic skrypt zapisu tego formularza do pliku

z gory dziekuje

tomalki
Więcej : nie dostaje poczty z formularza | Wyświetlone : 5867 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039