Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 8 czerwca 2025, o 18:40

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Gdzie znaleźć ?

Proszę Was o pomoc. Chodzi mi o program graficzny freeware, który będzie dorównywał programowi Corel Draw. Gdzie coś takiego można znaleźć?
Więcej : Gdzie znaleźć ? | Wyświetlone : 11984 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

problem z window.opener

Więcej : problem z window.opener | Wyświetlone : 3034 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

problem z testem

Więcej : problem z testem | Wyświetlone : 3536 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

pliki .inc

Mam do was foruwicze pytanie:
Do czego służą pliki .inc?
Zadaje to pytanie bo dotychczas posługiwałem się tylko rozszerzeniem .php a dzisiaj spotkałem się z rozszerzeniem inc.php

Za odpowiedzi wielkie thx
Więcej : pliki .inc | Wyświetlone : 2703 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Tabele w MySQL

Więcej : Tabele w MySQL | Wyświetlone : 4176 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Ładowanie strony

Moje pytanie jest takiego typu. Mam stronę na bardzo wolnym serwerze (oczywiście darmowym) i zależy mi na tym żeby strona podczas włączania zaczęła się najpierw ładować (podobnie jak np. na stronie programu Wyprawa Robinson www.wyprawarobinson.onet.pl ), żeby zdążyły się załadować wszystkie zdjęcia i rysunki. Wystarczyłoby żeby ładowała się tylko podczas włączania strony głównej. Proszę o pomoc i najlepiej jakiś gotowy skrypt :wink: ...
Więcej : Ładowanie strony | Wyświetlone : 16614 | Odpowiedzi : 25 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

redirecting

Mój skrypt sam tworzy sciezke do obrazka, poaje mu link np www.server/folder/folder2/index.html, skrypt poszukuje w kodzie strony img src, gdy znajdzie zapisuje do tablicy $url wszystkie sciezki np. th/01.jpg, th/02.jpg

Pozniej skrypt laczy zmienna $strona=www.server/folder/folder2/index.html z tablica $url obcinajac index html, np. zapisujac $strona.$url otrzymuje:
www.server/folder/folder2/th/01.jpg
I taki wlasnie link jest sciazka do tego obrazka, moge go sciagnac.

Sprawa sie komplikuje jesli podaje ...
Więcej : redirecting | Wyświetlone : 2384 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

konwersja znaków

... czy jest sposób aby przekonwertować część pliku pajączkiem?
Mam na stronie html skrypt java, w którym to skrypcie jest teść w:
?body=cześć ! literka ś nie wyświetla się po otwarciu programu pocztowego. Może coś innego zepsułem?

edit:
...czy konwertowanie strony mieszanej html + java jest dozwolone i czy osiąga się żądany efekt? Co zmienić aby było wyświetlane (w Outlook'u) poprawnie treść z : ?body= ....?
Więcej : konwersja znaków | Wyświetlone : 2879 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

arkusze css

... jaka jest przyjęta metoda, lub jak się praktycznie stosuje podczas pisania arkusza CSS np:

div.tytul

czy
.tytul

chodzi mi oto, czy konkretnie łączyć selektor (np.div,p itp) z nazwą, czy bez selektora?

... czy pisać (tworzyć) arkusz CSS linijka w linijkę - scisło, czy z tab'ami, przerwami, odstępami. Chodzi mi tu o objętość pliku, a raczej jego odczyt przez przeglądarkę w zależności od wielkości (objętości).
Więcej : arkusze css | Wyświetlone : 5988 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dla bardzo początkujących

Proszę o pomoc:(

Zrobiłem sobie prosy formularz i wszystko ładnie pięknie chodzi... wysyła mi wszystko na maila... tylko że... w tym formularzu mam opcje dodawania plików... i zamiast pliku wysyła mi ścieżke do niego... jak zrobić żeby wysyłało plik a nie ścieżkę...? będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. ( wszystko chodzi za pomocą PHP )
Więcej : Proszę o pomoc:( | Wyświetlone : 2547 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039