Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 9 czerwca 2025, o 12:27

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

XHTML 1.1 i walidator

Gdy używam XHTML 1.1 (pajączek 5.4.0) to walidator zgłasza mi następujący komunikat

Znacznik <html... > nie może być głównym znacznikiem dokumentu w języku XMTML 1.1 !

Walidator na stronie W3C nie pokazuje tego błędu.

Z czego to wynika ?
Więcej : XHTML 1.1 i walidator | Wyświetlone : 2935 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Gdzie założyć strone.

Mam problem :( zrobilem wlasna strone www i mam ja umieszczona na serwerze www.webpark.pl niby jest wszystko dobrze ale transfer 2GB miesiecznie i tylko 8 MB miejsca na pliki to troche malo, probuje znalezc darmowej domeny gdzie bede mial ponad 2GB transfer miesieczny i wiecej niz 8MB miejsca, Może ktoś mi pomoże, może znacie jakies dobre portale??
Więcej : Gdzie założyć strone. | Wyświetlone : 8391 | Odpowiedzi : 11 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

preloader - jak zrobić?

Więcej : preloader - jak zrobić? | Wyświetlone : 6130 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Płatność kartą - gdzie?

Więcej : Płatność kartą - gdzie? | Wyświetlone : 3085 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

length

do czgo służy zmienna lenght
np :
jesli d2==d1.lenght
a d1=hahaha
to ile wynosi d2??
prosze o odpowieć
Więcej : length | Wyświetlone : 5796 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Kolory jak je znaleść

Witam mam kolory podane w taki sposob w #f0f0f0 , #000000 itd. I chcialbym wiedziec jakie one maja odpowiedniki w czyli poszczegolne paramery
Odcień Czerwony
Nasycenie Zielony
Jaskrawośc Niebieski
Więcej : Kolory jak je znaleść | Wyświetlone : 6576 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dla bardzo początkujących

Jak wysrodkowac swf-a

witam mam pytankko jak wysrodkowac swf-a w poziomie

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://active.macromedia.com/flash4/cabs/swflash.cab#version=4,0,0,0"
id="smajek"width="640" height="480" >
<param name="movie" value="blue.swf">
<param name="quality" value="high">
<param name="scale" value="exactfit">

</object>

ta komenda go osodzam ale nie wiem co dopisac zeby byl posrodku stronki
Więcej : Jak wysrodkowac swf-a | Wyświetlone : 3980 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

PHP, MySQL..odświeżanie okna po zapisie danych do bazy??

witam...mam taki problem...
nie mam pojecia jak odswiezyc okno przegladarki po zapisie danych...tzn wiem jak to zrobic, zapisujac dane w jednym oknie...
...ale jak to zrobic w moim przypadku...tzn...
1. mam wyswietlona tabele z bazy, klikam na interesujacy mnie rekord np z ocja popraw dane
2. otwieram okienko popup z formularzem do edycji
3. zamykam okno zapisujac dane do tabeli
i teraz jak zrobic aby po zamknieciu okna formularza automatycznie zaktualizowala(odswiezyla) sie strona z tabela ...
Więcej : PHP, MySQL..odświeżanie okna po zapisie danych do bazy?? | Wyświetlone : 3737 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

czy w wersji 5.4.0 jest coś nie tak z szybkością ftp?

Witam!

Po aktualizacji Pajączka do wersji 5.4.0 zauważyłem, że znacznie wolniej realizowane są połączenia z FTPami...
Jak się pracuje zdalnie na plikach, to każda zmiana i zapisanie pliku trwa bardzo długo! Wcześniej (przed aktualizacją) tak nie było - łączenie było błyskawiczne... Nie grzebałem nic w konfiguracji ani serwera, ani Pajączka, a baaaardzo zwolniła się praca...

I przy okazji zapytam (chyba ponownie):
Dlaczego do zapisywania edytowanego pliku nie można wykorzystywać istniejącego połączenia do ftp z panelu ...
Więcej : czy w wersji 5.4.0 jest coś nie tak z szybkością ftp? | Wyświetlone : 2752 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039