Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 10 czerwca 2025, o 10:04

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

TD - puste komórki

Czy mogę zostawić puste komórki w tabeli? Podobno Netscape ich nie interpretuje.
Ja stosuje taki zapis:

<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td></td>
<td></td>
</tr>

Pierwsza komórka posiada spacje, wiersz zachowuje wysokość. Validator z W3C nie pokazuje błędu, co o tym myślicie?
Więcej : TD - puste komórki | Wyświetlone : 10139 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Dla bardzo początkujących

KŚE

Luty 2005, pełna wersja programu pocztowego The Bat!
Upgrade z poprzedniej wersji przechodzi bez problemu. Program do użytku domowego (trzeba mieć gazetę) za darmo.
Więcej : KŚE | Wyświetlone : 3358 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Osiołki.net

Witam!

Strona promująca "poprawność" stron od strony technicznej- akcja barrrdzo potrzebna, mająca też na celu zniesienie dominacji IE...

Wchodźcie na Osiołki.net
Więcej : Osiołki.net | Wyświetlone : 4606 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

problem z muzyka

witam. mam problem z muzyka na stronie otoz nie odtwarza sie ona do konca. probowalem juz z kazdym kodem czy to bgsound czy embed czy po prostu wejsc na strone pliku xxx.pl/muza.mp3 i zawsze to samo. czyscilem tymczasowe pliki internetowe probowalem z innymi piosenkami i ciagle to samo. najlepsze jest to ze wszystko ladnie dzialalo dopoki nie zmienilem piosenki. i od tej pory nawet ta stara piosenka ktora dzialala rowniez nie odtwarza sie do konca... ...
Więcej : problem z muzyka | Wyświetlone : 2572 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

JAK PUBLIKOWAĆ STRONĘ?

JAK PUBLIKOWAĆ STRONĘ?czyli jak wstawić stronę w internet POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!
Więcej : JAK PUBLIKOWAĆ STRONĘ? | Wyświetlone : 14193 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Dla bardzo początkujących

JAK to zrobic???

Chce aby w pliku html znajdowala sie tabelka a w jednej z jej komorek byl ladowany inny plik najlepiej php. Jak mam cos takiego zrobic???
Więcej : JAK to zrobic??? | Wyświetlone : 3710 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Blokada powiększania czcionki w Mozilli?

Witam,
tym razem moje pytanie dotyczy powiększania czcionki w Mozilli i uciążliwości tej "dogodności" w przypadku miejsc gdzie liczy się ścisły rozmiar tekstu. Czy da się to jakoś zablokować? Napewno się da (np. jakiś JS) tylko jak? :D Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,
Medard Starzycki
Więcej : Blokada powiększania czcionki w Mozilli? | Wyświetlone : 3906 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

szybkie formatowanie

kiedy robie szybkie formatowanie to ucina mi spacje, czy to mozna ominac, sformatowac ale zostawic TE spacje w spokoju, bo inaczej sie efekt zaburza

przed formatowaniem:

tekst<a href....> tekst </a>tekst

po formatowaniu:

tekst<a href....>tekst</a>tekst
Więcej : szybkie formatowanie | Wyświetlone : 4209 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z sql

Więcej : Problem z sql | Wyświetlone : 2815 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

znikające paski przewijania

jeśli pkt. 115 miał zlikwidować problem znikania scrollbarów z okien "moje serwisy", "moje serwery" to u mnie po zainstalowania 5.4.0 nadal muszę machać myszka aby "ręcznie" odświeżać te okienka wraz z paskami :( (grafika i sterowniki nie są przyczyną bo zdążyłem zmienić kompa i mam to samo)

przy okazji: można jakoś na pełen ekran zrobic inspektora mysql? teraz mogę go rozciągnąć max na 3/4 ekranu a tak ...
Więcej : znikające paski przewijania | Wyświetlone : 5095 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039