Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 12 czerwca 2025, o 00:44

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Problem z CSS POMOCY

Moja główna strona (index.php) podzielona jest za pomocą stylów a nie ramek.Dzieli sie na baner, menu, środkowa część strony(tam powinny się wyświetlać podstrony serwisu)oraz z prawej części strony na menu w którym znajdują się sondy.
Problem polega na tym, że niechcą mi się wyświetlać podstrony w środkowej części strony, wyświetlaja się natomiast w odzielnym oknie. Podejżewam że trzeba dopisać coś w plikach tych podstron ale nie wiem co?
!!!PROSZE O POMOC!!!!!
Więcej : Problem z CSS POMOCY | Wyświetlone : 2789 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

PHP - nauka po 3..- sce :-/

Witam
Temat wyda się może dziwny, śmieszny. Trudno - patrz temat.
Zakupiłem książkę "PHP i MySQL tworzenie stron. Wydanie drugie. Vademecum profesjonalisty. Krótko postanowiłem się nauczyć tego języka. Wiem są przykłady, samouczki (dodane do Pajączka). Mam jednak wielki problem. Do książki jest dodany cd-rom. Pierwsze przykłady nie działają przynajmniej niektóre. Czy istnieje możliwość podesłania komuś na emaila w celu poprawienia błędów.
Nauka dobrze mi idzie (mimo wieku) na dobrze napisanych przykładach, analizuje je oczywiście zawsze ...
Więcej : PHP - nauka po 3..- sce :-/ | Wyświetlone : 4499 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

ctrl+enter i przechodzenie do nowej linii

Witam

Szukałem w helpie na forum i nawet w książce, i jeżeli odpowiedź na moje pytanie gdzieś tam się znajduję to przepraszam, ale mi nie udało się znaleźć.

Czy istnieje możliwość wyłączenia przenoszenia kursora do następnej linii po wciśnięciu kombinacji ctrl+enter (czyli wstawieniu <br/>)?

Chciałbym aby kursor był ustawiony za znacznikiem, tak jak np. po kombinacji lewy alt+spacja.

Będę wdzięczny za pomoc.
Więcej : ctrl+enter i przechodzenie do nowej linii | Wyświetlone : 2801 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

konfiguracja przegglądarki

ktos przestawił mi przeglądarke IE tak ze kiedy zapisze w notatniku plik jako html nadal jest on jako tekstowy, zas kiedy juz chce włączyc podgląd gotowych plików HTML z TC widze costakiego
"Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek wbudowanych lub jest obecnie skonfigurowana tak, aby nie wyświetlać ramek wbudowanych."

jak skonfigurowac przeglądarke by obsługiwała ramki wbudowane?
pozdrawiam
Więcej : konfiguracja przegglądarki | Wyświetlone : 3858 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

mapa odnośników

WItam.

ten problem wprawdzie był już poruszony na forum, ale odpowiedź nie jest dla mnie w żadnym razie jasna.

Mam taki sam kłopot jak shikagobul. Mogę wejść do edycji mapy odnośników tylko poprzez ctrl+schift+i. tam definiuję wszystkie konieczne dane, czyli tło, obszar i ścieżkę do której odnosi się zaznaczony obszar. po zatwierdzeniu nie pokazuje się łąpka w momencie skierowania kursora na obszar odnośnika natomiast pod obrazem pojawia się :
' border=0 name='news">' coords="112,238,87" shape="circle"

mój ...
Więcej : mapa odnośników | Wyświetlone : 3019 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Obrazek po najechaniu na link

Chodzi mi o takie cos że po najechaniu na link bedzie sie wyswietlać obrazek tak smo jak przy alt sie wyswietlają napisy.
Więcej : Obrazek po najechaniu na link | Wyświetlone : 2772 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Nowa oferta kont internetowych w STREFA.pl

VWitajcie.

Własnie otrzymałem meila z Strefa.pl, że powiększyli pojemności oferowanych tam kont internetowych
i tak:

Pakiet Srebrny kosztuje 100zł netto/rok (122zł brutto)
500 MB, 5GB transfer, MySql, PHP i inne pierdoły

Pakiet Złoty kosztuje 200zł netto/rok (244zł brutto)
5GB, 15GB transfer, MySql, PHP i inne pierdoły

Pakiet Platynowy kosztuje 700zł netto/rok (854zł brutto)
15GB, 50GB transfer, MySql, PHP i inne pierdoły

Dokładniejsze info na stronie www.strefa.pl

Ja osobiście mam tam już zarejestrowanych kilka kont i ...
Więcej : Nowa oferta kont internetowych w STREFA.pl | Wyświetlone : 10313 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

drukowanie obrazka

Więcej : drukowanie obrazka | Wyświetlone : 4245 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Polskie znaki

Korzystam z krasnal serv i raz mam polskie znaki np:
na tej samej stronce mam ó i w jednym przypadku działa a w drugim nie !?
Więcej : Polskie znaki | Wyświetlone : 28109 | Odpowiedzi : 27 | Dział : Dla bardzo początkujących

co oznacze ten kod?

Witam
czy moze mi ktos powiedziec do czego sluzy ten kod i jak on ogolnie dziala??

<script>
function right(e) {
if (navigator.appName == 'Netscape' &&
(e.which == 3 || e.which == 2))
return false;
else if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer' &&
(event.button == 2 || event.button == 3)) {
alert("Nie używaj prawego klawisza myszki");
return false;
}
return true;
}
document.onmousedown=right;
if (document.layers) window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
window.onmousedown=right;
</script>
Więcej : co oznacze ten kod? | Wyświetlone : 4033 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039