Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 czerwca 2025, o 00:33

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pobranie z formularza nazwy i przesłanie do paska tytułowego

Chciałbym poniższy skrypcik tak zmienić żeby pobierał tekst z formularza z wartości value i umieszczał go razem z Title na pasku tytułowym. W skrócie aby na pasku pojawił się przemieszczający sie napis : Dziś mamy "data" MalyTescik

<HTML>
<HEAD>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</HEAD>
<BODY>

<script type="text/javascript" language="JavaScript">
Speed=300;
dzis=new Date();

Title = "----- Dziś mamy "+(dzis).getDate()+"-"+((dzis).getMonth()+1)+"-"+(dzis).getYear();

function dzisiaj()
{
Title=Title.substring(1,Title.length)+Title.charAt(0);
document.title = Title;
setTimeout("dzisiaj()",Speed);
}
dzisiaj();
</script>

<FORM NAME="Formula">
<INPUT TYPE="text" name="imie" VALUE="MalyTescik">
</FORM> ...
Więcej : Pobranie z formularza nazwy i przesłanie do paska tytułowego | Wyświetlone : 4360 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

blad iframe?

Jestem poczatkującym webmasterem i mam nastepujacy problem. Stworzylem strone ale nie wiem czemu ucina mi czasami polowe ramki.
www.fantasyz.republika.pl to adres mojej strony (jeszcze nie sporo do zrobienia jest). Laduje sie i jak zamkne np ta reklame na gorze polowa ramki znika. Jak odswieze to wszystko wraca do normy. Troche psuje to estetyke i ogolnie denerwuje.
Więcej : blad iframe? | Wyświetlone : 3284 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Odczyt wartości x i y z pliku

Więcej : Odczyt wartości x i y z pliku | Wyświetlone : 4198 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

wygląd strony?

...mam stronę, na której są tabele jedna pod drugą, pod ostatnią ( po przewinięciu strony na "maxa" w dół ) pojawia się margines rzędu 12px i nie mogę go w żaden sposób zlikwidować. Czy tak musi być, czy można to jakoś usunąć? Strona jest w HTML-u i trochę CSS-ów.
:?
Więcej : wygląd strony? | Wyświetlone : 4754 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

duże litery kodów

...czy w pajączku można ustawić taką opcję, aby wszystkie kody (html, xhtml ... ) były wyświetlane dużymi literami dla odróżnienia od reszty bazgrołów?
Szukałem, ale chyba niezbyt dokładnie a i wzrok trochę szwankuje - efekt j/w.
Więcej : duże litery kodów | Wyświetlone : 3357 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Bład w kodzie?????

Mam prośbe. Bo tworzac kolejna zakładke na strnce wynikł problem bo odległosci sie nie zgadzaja miedzy kolejnymi odnoścnikami.ciezko opisac
podam stronke http://smajek.republika.pl/agh.html Wszystkie zakładnki sie zgadzaja i chodza bez zarzutów tylko to nieszczesne agh. Probowlem tyle razy ze juz nie wiem jak dalej kombinowac. Gdyby ktos był tak dobry i zerknął w kod i znalazł bład
Z gory dziekuje
Pozdrawaim
Więcej : Bład w kodzie????? | Wyświetlone : 2754 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

SSL

Więcej : SSL | Wyświetlone : 4300 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Pajączek 5.4

Więcej : Pajączek 5.4 | Wyświetlone : 12251 | Odpowiedzi : 16 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039