Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 czerwca 2025, o 10:44

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Domeny funkcjonalne

Więcej : Domeny funkcjonalne | Wyświetlone : 3624 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Problem ze skryptem php

Więcej : Problem ze skryptem php | Wyświetlone : 5752 | Odpowiedzi : 7 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Odsyłacze poprawiane z automatu

Witam serdecznie!

Mała propozycja dla Pająka:

Czy nie można byłoby stworzyć "automatu", który by poprawiał odnośniki z innych dokumentów do danego pliku w momencie jego przenoszenia np. do innego folderu? W taki sam sposób mógłby Pająk pytać czy poprawić wszystkie odnośniki do danego pliku jeśli chcielibyśmy zmienić nazwę pliku z "x" na "y". No i oczywiście przy zmianach nazw folderów i ich przenoszeniu to też byłoby bardzo ciekawe.

Szperałem i nie znalazłem, albo może ...
Więcej : Odsyłacze poprawiane z automatu | Wyświetlone : 2579 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Jak skorzystać z Mozilli w Pajączku?

Więcej : Jak skorzystać z Mozilli w Pajączku? | Wyświetlone : 13878 | Odpowiedzi : 18 | Dział : Pajączek 5 NxG

Jak zrobić Kolorowy Tekst

Więcej : Jak zrobić Kolorowy Tekst | Wyświetlone : 2694 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zrobiłem coś nie tak?

Witam
Pozwiliłem sobie dwa dni temu dodać nowy post AD - okno. Z przykrością stwierdzam, że go nie ma. Zostałem usunięty, przesunięty (szukałem). Panowie zrobiłem coś nie tak.
grzegorz
Więcej : Zrobiłem coś nie tak? | Wyświetlone : 8596 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

PHP oci_connect

Książkowa definicja oci_connect

$conn=oci_connect($user,$password,$base)

Czy można te $conn zapamiętać w jakiejś zmiennej na cały czas sesji tak by przez całą sesję być zalogowany? Bo w tej chwili loguję się do bazy a potem za każdym razem wywołuję najpierw oci_connect a potem obrabiam dane na Oraclu. Pozdrowienia
Więcej : PHP oci_connect | Wyświetlone : 4475 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Obsługa klawiszy i ramki

Witam,

mam stronę z dwiema ramkami (main.htm i menu.htm), jedna z nich to menu gdzie są przyciski obsługiwane myszą. Dodałem także obsługę tych przycisków poprzez klawisze (onKeyDown). Problem w tym, że gdy otworzę tylko stonę menu.htm wszystko działa, zaś gdy są ramki to nie. Teraz kombinuje jak to zrobić? (wszystko jest przewidziane do pracy off-line)

Pozdrawiam
MacGregor
Więcej : Obsługa klawiszy i ramki | Wyświetlone : 3420 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039