Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 12 maja 2025, o 06:01

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Skrypt na status gadu-gadu i ICQ na stronce

Jeśli ktoś zna skrypt na status Gadu-gadu i ICQ na stronkę to bardzo proszę o podzielenie się nim ze mną :)

Z góry dziękuję
Więcej : Skrypt na status gadu-gadu i ICQ na stronce | Wyświetlone : 3119 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

błędy i niechciane autokorekty Pająka

1. w nowym Pajączku nadal np. <select ~> w miejscu tyldy naciśnięcie ctr+spacja nie wyrzuca autouzupełniania. Teraz niewadomo dlaczego, Pajączek życzy sobie spacji po miejscu naciśnięcia ctrl+spacja <select ~ > - wtedy działa co jest uiciążliwe - poprzednio tego nie było (zgłaszałem to już bez odpowiedzi)

2. piszę echo $_SESSION['dan_ <--tutaj jest ok i mogę kończyć zapis ale jak piszę echo $_SESSION['med_ to Pajączek zamienia to na echo $_SESSION['med._ czyli dodaje kropkę za med. Że ...
Więcej : błędy i niechciane autokorekty Pająka | Wyświetlone : 2697 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Co oznacza błąd...

mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in e:\appserv\www\html\add_url.php on line 99

linia 99:

while ($row = mysql_fetch_array ($result, MYSQL_ASSOC)) {
$pulldown .= "<option value=\"{$row}\">{$row}</option>\n";
}

Jak macie za mało informacji to mówcie. Skrypt napewno działa (jest dołączony do książki).
Więcej : Co oznacza błąd... | Wyświetlone : 3317 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pogoda na stronie

Więcej : Pogoda na stronie | Wyświetlone : 12751 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

photoshop obrys problem

Więcej : photoshop obrys problem | Wyświetlone : 7426 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

~temp.htm - inseptkor css??

po otwarciu dwoolnego pliku w biezacym katalogu zostaje
utworzony plik ~temp.htm
dlaczego!?!?!
ja nie zamawiałem takiego pliku
za kazdym razem musze go usuwac
musze tez uwazac zeby go nie poslac na FTP

do tej pory wszystko bylo ok, i nagle takie kuku...
domyslem sie ze jest to zwiazane z inspektorem css,
bo domyslny kod tego pliku ~temp.htm
to:

<HTML><HEAD><META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250"><BASE HREF="file://nazwa_pliku"><STYLE TYPE="text/css">
DIV.pajmulticss { margin-bottom: 0.5cm }
</STYLE></HEAD><BODY><DIV STYLE="">Przykładowy tekst</DIV></BODY></HTML>

pomocy bo szlag ...
Więcej : ~temp.htm - inseptkor css?? | Wyświetlone : 13532 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Pajączek 5 NxG

Co zapisywać do rekordu sesji?

Witam!

Co Waszym zdaniem powinno się rejestrować w rekordzie sesji poza statusem autoryzacji użytkownika i podobnymi informacjami?? Dokładnie chodzi mi o to, jakie dane powinno a jakich nie powinno się rejestrować. Wiadomo: rekord jet wygodny ale czy jego przeładowanie nie jakiegoś wpływu na działanie skryptów, serwera?

Pozdro, Oscar
Więcej : Co zapisywać do rekordu sesji? | Wyświetlone : 6457 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039