Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 12 maja 2025, o 04:50

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

problem z kodem odblokowującym

Więcej : problem z kodem odblokowującym | Wyświetlone : 2962 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

komentarze w plikach CSS

Więcej : komentarze w plikach CSS | Wyświetlone : 5671 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

otwieranie zalacznikow *.EML

Więcej : otwieranie zalacznikow *.EML | Wyświetlone : 8611 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

zliczanie pixeli w tabelach

Więcej : zliczanie pixeli w tabelach | Wyświetlone : 2567 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

jak przypisać skrypt do innego skryptu???

Mam pewien problem!
Jako grafik buduję właśnie swoją stronę (galerię) - z resztą kolejną już...
Nauczony doświadczeniem chciałbym choć w prosty sposób ustrzec się przed kopiowaniem moich prac - poprzez blokadę prawego przycisku myszy.
Z kolei galeria to zestaw miniaturowych obrazków wywołujących za pomocą ponizszego skryptu powiększenia w większym, osobnym oknie >>
OTO ON:
<HEAD>
<script language="javascript" type="text/javascript">
nn4=(document.layers) ? true : false;
ie4=(document.all) ? true : false;

noweOkienko=null;
function okno(src,w,h,tytul,scroll)

{
if (noweOkienko) { ...
Więcej : jak przypisać skrypt do innego skryptu??? | Wyświetlone : 7230 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

document write

Czesc. Mam takei pytanie serwer na ktorym mam stronke nie wspiera PHP. Wiem, ze mozna wczytac cos w ten sposob (juz widzialem cos podobnego)

<script type="text/javascript" language="JavaScript" src="http://www.server/test.php"></script>

i teraz moje pytanie co musi byc w tym pliku test.php aby to zadzialalo...

wiecie o co mi chodzi?

dodam, ze plik test.php jest na serwerze , ktory wspiera PHP
Więcej : document write | Wyświetlone : 7500 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

String trojana w Pajaczek.exe?

Uzywam ClamAV (w wersji CLAWin dla XP):
http://www.clamav.net
Mimo, ze Pajczek.exe nie jest zainfekowany (odinastalowalem, zainstalowalem od nowa i przeskanowalem innymi programami), pokazuje on:
--------------------------------------
Scan started: Mon Aug 23 15:21:12 2004

C:/Program Files/Cream Software/Pajaczek 5 NxG/Pajaczek.exe: Trojan.Lmir-7 FOUND

-- summary --
Known viruses: 23589
Scanned directories: 0
Scanned files: 1
Infected files: 1
Data scanned: 3.50 MB
I/O buffer size: 131072 bytes
Time: 2.657 sec (0 m 2 ...
Więcej : String trojana w Pajaczek.exe? | Wyświetlone : 4284 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Kodowanie znaków

Oj zaczyna mi to działać na nerwy... co uruchowie Pajączka to mi inne polskie znaki zamienia w kszaki, dziś ś na ¶ w całym kodzie bez wyjątków.
Używam iso-8859-2. Noże to być spowodowane tym, że używam szablonów i w nie wszystkich dokumentach mam deklarację kodowania, ale czemu za każdym razem inne znaki?
Więcej : Kodowanie znaków | Wyświetlone : 6692 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Usuwanie plików na serwerze

Więcej : Usuwanie plików na serwerze | Wyświetlone : 3604 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039