Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 9 maja 2025, o 12:59

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

nieznany znaczni <html> ??

Witam
zainstalowalam sobie wersje 5.3 .0 na istneijaca NG.
Zaczynam pracowac, sprawdzam poprawność składni, a tu "nieznany znacznik" - i wymieniony kazdy jaki zaisnial w pracy....
Co robie zle?
Myslalam, ze moze jakiegos znacznika nie domknelam, ale przeciez zawsze w takich wypadkach komunikat o bledzie wygladal inaczej...

Licze na jakas wskazowke.

Na usprawiedliwienie moge dodac, ze jestem ciagle poczatkujaca....

Pozdrawiam
ulecznik
Więcej : nieznany znaczni <html> ?? | Wyświetlone : 4730 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

IFRAMES

Mam pytanko - bo nie mam pojecia jak to zrobić :P

Iframes .. zrobiłem - wrzucam strone - ładuje sie wszystko okej - ale ! Jak zrobić aby nie pojawiał się pasek przewijania .. a 'przedłużała' się strona wraz z długościa pliki iframes ? ? Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi .. żeby nie przewijać cześci strony iframes ..a żeby strona sie powiekszała . . ...
Więcej : IFRAMES | Wyświetlone : 3643 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Rozszerzone wyszukiwanie - b³êdne oznaczanie zmodyf plików

Witam,

w wersji 5.30 zauwa¿y³em nastêpuj±cy b³±d (byæ mo¿e w 5.20 te¿ by³):
Mam dwa pliki. W jednym jest tekst:
abc
w drugim
xyz
oba otwarte w Paj±czku. Uruchamiam narzêdzie Rozszerzone wyszukiwanie i zamiana. Dajê "wyszukiwanie zwyk³e" i "we wszystkich otwartych". W³a¿ê na zak³adke "wyszukiwani i zamiana" w górnym okienku wpisuje abc w dolnym AAA
Daje ZAMIEÑ. Zamiana wykonana jest poprawnie (tzn. tylko w jednym pliku) ale OBA s± zaznaczone na czerwono co sugeruje, ¿e ...
Więcej : Rozszerzone wyszukiwanie - b³êdne oznaczanie zmodyf plików | Wyświetlone : 4797 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Brak akceptacji kodu licencji Paj 5.30

Ściągnąłem dziś nad ranem nową wersję Pajaczka. Niestety po kilku naprawdę dokładnych próbach wklepania całości kodu, po naciśnięciu "odblokuj" program sie zamyka.
Win Xp Home ed. Athlon 2,6 512 RAM Hdd 15 GB wolne ponad 10 GB. HDD wczoraj formatowany.
Pozdrawiam oczekuje jakiejś porady
Dzięki za program i za forum
Pozdr
Michal
ps. program "na próbnych numerach" chodzi ok
Więcej : Brak akceptacji kodu licencji Paj 5.30 | Wyświetlone : 3607 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Pozycjonowanie swf

Więcej : Pozycjonowanie swf | Wyświetlone : 3247 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

błąd. TABULATORY vs SPACJE

Więcej : błąd. TABULATORY vs SPACJE | Wyświetlone : 3182 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Parę uwag i starych błędów..

Więcej : Parę uwag i starych błędów.. | Wyświetlone : 4393 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zwis Pajączka podczas znajdź zamień

Otwieram sobie okienko ctrl+r Do górnego wpisuję: \r (nie wiem dlaczego nie działa \r\n - zgłaszałem ten problem lockoomowi i mówił, że zgłosił go do BTS, ale w nowej wersji jest cały czas po staremu) do dolnego wpisuję spację. Zaznaczam: Wyrażenia regularne, cały dokument. Daję zamień wszystko i w tym momencie Pajączek popada w zadumę i już nic go nie jest w stanie z tej zadumy wyrwać :( ...
Więcej : Zwis Pajączka podczas znajdź zamień | Wyświetlone : 3114 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039