Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 10:28

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Książka o Pajączku. Oficjalny podręcznik. Nowe wydanie.

Kilka dni temu ukazało się długo oczekiwane uaktualnienie najbardziej obszernego kompendium wiedzy o Pajączku - oficjalny podręcznik Pajączka. Na 640 stronach książki napisanej przez autorów Pajączka zapoznać się można z wszystkimi funkcjami Pajączka.

Książkę można zamówić poprzez stronę Wydawnictwa Helion. Wkrótce będzie również dostępna w księgarniach na terenie całego kraju, więc pewnie można ją już zamawiać również w księgarni w swoim mieście.

Oto spis treści:

Wstęp (9)
Druga książka, piąty Pajączek (9)
Czym jest Pajączek? ...
Więcej : Książka o Pajączku. Oficjalny podręcznik. Nowe wydanie. | Wyświetlone : 8991 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

import ustaweń programu Pajaczek pod Vista nie działa

Dzień dobry
Miałem Pajaka na XP teraz przenoszę się na Vistę. Vista nie pozwala importować ustawień wyeksportowanych do pliku pod XP - komunikat: Bład - nie udało się wprowadzić ustawień do rejestru.
Więcej : import ustaweń programu Pajaczek pod Vista nie działa | Wyświetlone : 4315 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

wyrazenia regularne +znajdź & zamien

Więcej : wyrazenia regularne +znajdź & zamien | Wyświetlone : 4096 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

edytor map odsyłaczy

Załadowałem pierwszy z brzegu szablon: http://www.free-css.com/free-css-templa ... ension.php do pajączka (5.8.0 pro). Chciałem utworzyć na dowolnym obrazku mape odsylaczy, ale edytor jest nie nieaktywny (wyszarzony). Edytor działa tylko w przypadku wstawienia nowego obrazka. Ten sam szablon po wczytaniu do Pajaczka i przełączania w tryb graficzny ma prawą kolumne przesuniętą w dół, co nie jest zgodne z tym co pojawia się w przeglądarce. To normalne czy coś robie źlę?
Więcej : edytor map odsyłaczy | Wyświetlone : 3733 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

zakup a nowa wersja pajączka

Witam, chciałbym zakupić licencję na pajączka. Jednakże zastanawiam się czy nie poczekać na najnowszą wersję, która zapewne już nadchodzi wielkimi krokami. Czy będzie potem możliwość zaktualizowania do najnowszej wersji bez dodatkowych opłat?

Pozdrawiam
Więcej : zakup a nowa wersja pajączka | Wyświetlone : 9347 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pajączek 5 NxG

Użycie flasha+mp4 w chm

Witam.
Mam nie lada problem. Przy tworzeniu dokumentacji w chm chcę dodać filmy które mają menu we flashu, natomiast output w mp4. Wstawienie kodu do htmla nie jest problematyczne i wszystko działa. Problem pojawia się po skompilowaniu plików html do chm. Wtedy widać flashowe menu, natomiast przestaje widzieć plik mp4, przez co widze tylko puste flashowe menu bez możliwości odtwarzania. Film kompilnuje się i jest w środku chma, problem najwidoczniej ma html z odnajdowaniem tego ...
Więcej : Użycie flasha+mp4 w chm | Wyświetlone : 4666 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Pajączek i shoper

Witam
Jestem posiadaczem Shopera. Szukam programu który umożliwi edycje stronki tworzenie i tak dalej. Jestem kompletnie zielony w tym temacie dlatego też proszę o odpowiedz czy Pajączek będzie się nadawał do edycji, i kolejnych etapów tworzenia i edytowania sklepu internetowego shoper?
Więcej : Pajączek i shoper | Wyświetlone : 8295 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Przeciąganie i otwieranie nowych dokumentów

Pytanie mam, gdzie w ustawieniach nalezy zmienic taką rzecz: przeciągam do Pajączka istniejący dokument (html, php), poprzednio otwierało mi się to ładnie w nowym oknie, a teraz Pajączek chce wstawić ten dokument jako link w istniejącym, otwartym. Uciązliwe to jest, zwłaszcza przy otwieraniu dokumentów z kilku różnych katalogów. Szkoda czasu na szukanie poprzez otwórz itp...łatwiej jest przeciągnąć itd. Gdzie zmienic, aby nie stawiał llinków przy otwieraniu? Pozdrawiam
Więcej : Przeciąganie i otwieranie nowych dokumentów | Wyświetlone : 3743 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

tabela

Więcej : tabela | Wyświetlone : 5225 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039