Teraz jest 6 maja 2025, o 01:22

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Jak zmusić php do robienia miniatur z gifów?

No właśnie.

słyszalem, ze to problem biblioteki (nie wspierają już gifasów?).
jak to jest?
jpg działa OK.
Więcej : Jak zmusić php do robienia miniatur z gifów? | Wyświetlone : 9903 | Odpowiedzi : 7 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

htmlArea i <font> - %@!$#@#!!

Zaraz mnie szlag trafi!

Postanowilem w tworzonym przeze mnie CMSie wykorzystać htmlArea do wprowadznia tekstów. Trzeci dzień usiłuję zmusić pacana do tego, aby nie wstawiał znacznika <font> bo go nienawidzę, tylko <span>. Nie mam już siły.

Czy ktos sie bawił HTMLArea?
(wersja 3 - http://www.interactivetools.com/iforum/P15734/)
Jak zwalczyć dziada?
Albo inaczej - jak w wygenerowanym, przez niego kodzie zamienić wszystkie znaczniki <font> na <span>? Oczywiście artybuty <font> (face, size, color) ...
Więcej : htmlArea i <font> - %@!$#@#!! | Wyświetlone : 6817 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

uwagi, tak na okazję zamówienia licencji

Witam!

Uwaga dzieci, cieplutki Pająk już do mnie leci i z tego tytułu mam kilka uwag, które nasunęły mi się już podczas wypróbowywania go.

1. gdy w inspektorze edytuję znacznik, który ma nadane wartości np. trzem
atrybutom (niech to będą attr1, attr2, attr3) i mam kod <znacznik
attr1="cośtam1", attr2="cośtam2", attr2="cośtam2"> i wyczyśczą wartość
attr2, to po ponownym jej uzupełnieniu mam już w znaczniku kolejność attr1,
attr3, attr2, Pajączek po prostu dodaje atrybut na końcu. Może ...
Więcej : uwagi, tak na okazję zamówienia licencji | Wyświetlone : 4535 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

nowe okno

Więcej : nowe okno | Wyświetlone : 6158 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Portalik - Santana

Witam, Jako poczatkujacy php`owiec. Zaczalem od PORTALIKU, naprawde dobra sprawa. Kombinowalem z menu. Menu z lewej strony tak jak jest w oryginale to wszystko ladnie pieknie chodzi, a ja probuje zrobic menu po prawej stronie. I niestety niewiem co zrobic aby zmieniala sie zawartosc po srodku i po lewej stronie. (Uzywalem do tego INCLUDE)
Więcej : Portalik - Santana | Wyświetlone : 6194 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

easySHOP

mam pytanie, czy dołączony na płycie z wersja komercyjna, wersja instalacyjna easySHOP mozna wielokrotnie wykorzystac w swoich serwisach czy jest to po prostu wersja demo?
Czy trzeba cos placic firmie Neutro-IT czy mozna korzystac za friko z tego programu?
Więcej : easySHOP | Wyświetlone : 4143 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Dlaczego nie wszystkie strony !!

Strony internetowe nie wyswietlaja sie w roznych przeglądarkach od czego to jest uzaleznione!!! im wiecej mysle tym wiecej pytań..rany!! bo fak nie wiedzialem o tym tu sie dopiero dowiedzialem!!zrobilem zwykla stronke taka jak robia to 15 latki teraz.....ale to nic!!!i mam tez przegladarke Avant Browser i na naiej nie działa !!! :?
Więcej : Dlaczego nie wszystkie strony !! | Wyświetlone : 8503 | Odpowiedzi : 9 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Sesje i linki :)

Hej,

nie wiem dlaczego ale jak wystartuję sesję, to validator.w3.org wywala mi mase błędów, bo mi dokleja się ID sesji do linków. Ja go nie doklejałem sam - i jak dam podgląd źródła to też tego nie widać a w źródle, które pokazuje validator one są dolepione. Dlaczego? Co z tym zrobić?
Czy zawsze dokleja sie to nieszczęsne ID?
Niech juz by doklejał, ale dlaczego nie dokleji w postaci &amp;... tylko &...?

Chodzi o stronę ...
Więcej : Sesje i linki :) | Wyświetlone : 8765 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039