Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 20:50

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

tekst w CSS

Witam wszystkich ponownie,
mam kolejne pytanie do szanownych fachowców
mój problemik to:
wykonałem tabelę np. posiada 50 / 100 pól - wiem ilość jest niesamowita, ale taka musi być ...
i teraz chciałbym wstawić w każde pole tymczasowy tekst do momentu do póki coś tam się nie pojawi innego ...

pytanie : czy można wstawić to z pozycji CSS - gdzieś tam wpisuję mój tekścik w klasę i sam pojawia się we wszystkich polach

Dziękuję ...
Więcej : tekst w CSS | Wyświetlone : 4569 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Mam pewien kłopot ...

Utworzyłem stronkę:
http://edukacja.tdz.pl

Otwierają się dwa okna: jedno z zawartością strony, drugie zaś z nowościami (jest na wierzchu).
Chciałbym, aby można było w oknie "Nowości" umieścić link do podstony umieszczonej i ładowanej do ramki w oknie głównym.
Zaznaczam, że w kodzie stron są skrypty powodujące tzw. "powrót do ramek".
Na razie (ponieważ nie wiem jak) piszę tylko, gdzie daną stronkę można znaleźć.

Czy ktoś może mi pomóc ?

Pozdrawiam, Zbych
Więcej : Mam pewien kłopot ... | Wyświetlone : 7576 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

ASP vs Pajączek

Więcej : ASP vs Pajączek | Wyświetlone : 5924 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Tabele i iHTML

Więcej : Tabele i iHTML | Wyświetlone : 4305 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

2 okienka jednocześnie

Więcej : 2 okienka jednocześnie | Wyświetlone : 12204 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

cellpadding cellspacing

Witam,

mam pytanko odnośnie CSS - czy może mi ktoś podpowiedzieć jak uzyskać w klasach taką właściwość jak w tytule np: cellpadding="0" cellspacing="0"
"padding" chyba jest i już na ten temat doczytałem ale co z "spacing" :?:

dziękuję za podpowiedź
KaczKa
Więcej : cellpadding cellspacing | Wyświetlone : 4299 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Cień - Pływające Ramki

Jak można usunąć cień w 'ramkach pływających' ? http://www.cammb.piwko.pl/blog/index.html - ta ramka z czerwonym suwakiem! chce żeby nie była obramowana na biało ... żeby był tylko suwak!
Więcej : Cień - Pływające Ramki | Wyświetlone : 4491 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Schematy kolorowania

Więcej : Schematy kolorowania | Wyświetlone : 5081 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

forum - jak zalozyc

Więcej : forum - jak zalozyc | Wyświetlone : 3918 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Wysokość komórki tabelki i padding-top :(

EHLO,

mam problem: mam zdefiniowaną wysokość komórki tabelki - dajmy na to 23px i w tejże komórce tekst. I teraz chcę, aby tenże tekst był obniżony o np. 3px - wstawiam padding-top: 3px i kiszka. W Netszkapie jest OK, a IE - pacafian - zwiększa wysokość komórki o właśnie 3px, co mi skutecznie rozwala layout. I muszę detektować przeglądarkę i jak jest IE to podawać wysokość komórki o 3 mniejszą, czyli 20px.
Jest jakaś rada ...
Więcej : Wysokość komórki tabelki i padding-top :( | Wyświetlone : 7003 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039