Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 5 maja 2025, o 20:49

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Jak stworzyć prawa dostępu oparte o grupy sesji lub rangi?

Witam!

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak można stworzyć prawa dostępu oparte na grupach sesyjnych lub rangach.

Chodzi mi o to, że jest np 6 stron, na które logują się użytkownicy i w jaki sposób zrobić tak, żeby okreslona grupa użytkowników mogła modyfikować dane np na stronie 4 a druga grupa użytkowników na stronie 2.
Czyli np projektant mógłby wstawiać dane na stronie nr 6, a grafik mógłby tylko oglądać ją, natomiast na stronie 2 ...
Więcej : Jak stworzyć prawa dostępu oparte o grupy sesji lub rangi? | Wyświetlone : 6665 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Jak zrobić stronę pokazującą stan i status usera w panelu?

Witam wszystkich!

Stworzyłem następującą tabelkę: http://www.wklej.org/id/25246/, w której są następujące pola: checkbox, stan, status, nazwa, przebywanie i pole do usuwania wiersza.

Ta tabelka jest jednym z elementów panelu administratora.

Moje pytanie dotyczy tego jak zrobić skrypt, który po zalogowaniu użytkownika będzie podawał jego nazwę, stan (czyli tak- jest zalogowany, NIE- nie jest zalogowany), poda status/prawo dostępu albo nazwę grupy (czyli printer- może drukować itd.) i dalej godzinę i datę ostatniego logowania na stronie?

Powyższa strona ...
Więcej : Jak zrobić stronę pokazującą stan i status usera w panelu? | Wyświetlone : 6141 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Edytowanie wierszy w tabelce

Więcej : Edytowanie wierszy w tabelce | Wyświetlone : 9129 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dla bardzo początkujących

[JS] Proszę o pomoc w sprawdzeniu skryptu (sumowanie)

Witam!

Mam następujący skrypt: http://www.wklej.org/hash/905d4900d7/.

Ten skrypt pobiera parametry z 2, 3 i 4 komórki z inputami oraz oblicza wyrażenie: 2 komórka dzielone przez 3 komórka i wynik dzielenia dodać do 4 komórki dając wynik w piątej komórce. Obliczenia wykonywane są na wybranych komórkach w poszczególnych wierszach.

Czy trzeba w miejscu gdzie jest wynik obliczenia (5 komórka) wstawiać kolejne id?

(czyli w pierwszy wierszu dla 5 kolumny id="valWynik1", dla drugiego wiersza dla 5 kolumny id="valWynik2" ...
Więcej : [JS] Proszę o pomoc w sprawdzeniu skryptu (sumowanie) | Wyświetlone : 12106 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039