Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 6 maja 2025, o 19:30

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

PHP: tajne przesyłanie zmiennych

Witam,

Ciekawi mnie jedna rzecz, mianowicie na niektórych sklepach przy przeglądzie produktów jest taki select, który informuje ile produktów ma się pokazywać na jednej stronie. Jest on robiony na zdarzeniu onChange i metodzie post.
Jeżeli wybiorę z niej jakąś wartość, to potem jest ona uzględniana przy zmianie poszczególnych stron.
I teraz właśnie zastanawia mnie jak to jest zrobione, bo nigdzie w pasku adresu nie widać tej zmiennej, a jakoś to przekazuje.
Chyba że użycie modułu ...
Więcej : PHP: tajne przesyłanie zmiennych | Wyświetlone : 5895 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

publikacja servisu: no such file or directory

jestem bardzo poczatkujacym webmasterem.
zrobilam sobie stronke glowna, ktora nazwalam indeks.html. do tej stronki zrobilam menu ktore zawiera odnosniki do innych. wszystkie te stronki zamiscilam w jednym katalogu.
ten katalog to moj serwis moje serwisy

wykupilam tez domene i miejsce na serwerze. pajaczek ladnie laczy sie z serwerem, ale kiedy dodatje pliki z serwisu do koleki, pokazuje mi blad 553 ze nie ma takiego pliku lub sciezki

co zrobilam zle i jak to poprawic?
Więcej : publikacja servisu: no such file or directory | Wyświetlone : 5148 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Prośba o pomoc w realizacji oceny dostępności stron WWW

Szanowni Państwo,
Pragnę zwrócić się z uprzejmą prośbą o pomoc przy tworzeniu pracy dotyczącej tematu „Znoszenie barier ze stron internetowych dla osób niepełnosprawnych”. Tematem interesuję się od dłuższego czasu. W 2006 otrzymałem wyróżnienie na Ogólnopolskiej Konferencji Zdrowia Publicznego w Krakowie za prezentacje wspomnianego wyżej tematu. Obecnie przygotowuję pracę licencjacką dotycząca oceny sytuacji pod kątem aspektu społecznego. Pragnę przeprowadzić badanie ankietowe dzięki któremu uzyskam informacje z jakich portali/ stron WWW Państwo korzystają i jakie jest Państwa ...
Więcej : Prośba o pomoc w realizacji oceny dostępności stron WWW | Wyświetlone : 4291 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

FLASH - Płynna zmiana obrazków

Więcej : FLASH - Płynna zmiana obrazków | Wyświetlone : 4602 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Problem z opcjami "szukaj"

Witam serdecznie,

W trakcie pracy pojawił mi się dość dziwny i uciążliwy problem. Nie pojawiają mi się opcje z menu "szukaj"... ani poprzez wybranie ich z menu po rozwinięciu, ani poprzez skróty klawiszowe.
Można jakoś bezboleśnie rozwiązać ten błąd?
Czy będzie potrzebna reinstalacja pajączka? A jeśli tak to czy ponowna instalacja programu nie usunie ustawień FTP'a itd.?

Z góry dziękuję za pomoc.
Więcej : Problem z opcjami "szukaj" | Wyświetlone : 3641 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wstawianie pliku flash

Witam, mam problem z wstawionym plikiem flash w xhtml/ccs.
IE i Firefoks, widzą to poprawnie, a Opera 9.50, już nie. Czy istnieje inny sposób wstawiania takiego pliku, niż podstawowy typu:

<div id="gal"
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="636" height="490" id="CC8680327" align="middle">
<param name="movie" value="w4.swf"/>
<param name="quality" value="high" />
<param name="FlashVars" VALUE="xmlfile=w4.xml"/>
<param name="scale" value="noscale" />
<param name="salign" value="lt" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<embed src="w4.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="636" height="490"
name="CC8680327" wmode="transparent" scale="noscale" salign="lt" ...
Więcej : Wstawianie pliku flash | Wyświetlone : 3935 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Prośba o ocenę strony o Krakowie

Witam

Mam prośbę o ocenę nowego portalu o Krakowie. Właśnie szykujemy nową oprawę graficzną (będzie na pewno jaśniej), pojawią się nowe funkcjonalności, jednak bardzo proszę o pomysły, zarówno jeśli chodzi o grafikę, funkcjonalność, jak i treść.

Dziękuje z góry za każdą opinię

pozdrawiam :)
Więcej : Prośba o ocenę strony o Krakowie | Wyświetlone : 3813 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Czy jest to orginał??

Witam mam pytanie o ogrinalność porgramy, ponieważ płytka jaka do mnie doszła to jest zwykła płyta z LightScribe (wypaloną ma grafikę na przodzie),ale zaskakujące jest że kody działają.Wieć moje pytanie jest to orginał,czy nie???
Więcej : Czy jest to orginał?? | Wyświetlone : 2870 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Nowa, lepsza oferta upgrade na Pajączek 5 NxG

Niższe ceny na UPGRADE! Dodatkowo oferta aktualizacji (upgrade) ze starszych wersji Pajączka do najnowszej została znacznie uproszczona. Nie ma już rozgraniczenia na wersję, z której dokonywane jest upgrade. Można dokonac upgrade z dowolnej starszej wersji do najnowszej i w każdym wypadku za 50% ceny bieżącej. Zapraszam do naszego sklepu
Więcej : Nowa, lepsza oferta upgrade na Pajączek 5 NxG | Wyświetlone : 5724 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Inne nasze programy

Błąd w Nawigatorze Języków

Witam zauważyłem błąd w Nawigatorze języka. Gdy jest funkcja
<?
function nowafunkcja($xxx)
{
?><br /><a href="<?=xxx?>">xxxx</a><br /><?
}
?>
a dokładniej "<?=xxx?>" to następna funkcja po niej nie zostanie zinterpretowana.

Fajnie by było gdyby zostało wprowadzone w Pajączka tzw. przejście do definicji funkcji, klasy. Z tego co pamiętam to w Visualu coś takiego było. Gdbyby to był inny plik to otwierłby go i przechodził to definicji funkji, klasy.

Pozdrawiam i czekam na nowe rozwiązania
Włodek
Więcej : Błąd w Nawigatorze Języków | Wyświetlone : 2832 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039