Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 9 maja 2025, o 12:25

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Poszukuje Grafika który.....

Poszukuje grafika który wykona layout pod webspella wzamian za reklame.
Layout opierający się na tematyce Multigamingu Klanowym.
Wszelkie zgłoszenia proszę kierowac w tym Temacie lub na GG: 7034965
Więcej : Poszukuje Grafika który..... | Wyświetlone : 6336 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Pyttanie od ignoranta pomocy!!!

Więcej : Pyttanie od ignoranta pomocy!!! | Wyświetlone : 4463 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Nowy serwis ze stronami www.

Witam!

Jestem administatorem nowopowstałego forum (z inicjatywy grupy znajomych) gromadzącego oferty kupna/sprzedaży stron www itp. SPAM Jesteśmy w trakcie dużej akcji promocyjnej serwisu w związku z czym ma on duży potencjał.

Pragnę zaprosić Was do bezpłatnego zamieszczenia na naszym forum swojej oferty. Logowanie zajmuje kilka sekund i nie jest wymagane potwierdzenie mailem.
Poświęcona chwila na zamieszczenie oferty może wyłącznie przysłużyć się dotarciu do większego grona potencjalnych odbiorców.

Pozdrawiamy i Życzymy owocnych transakcji!
Administrator SPAM
info@xxx
Więcej : Nowy serwis ze stronami www. | Wyświetlone : 4278 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

dadaj swoje strony do nowego qlweba!

witam zachęcam do dodawania stron do bezpośredniego katalogu stron wykrzyknik.gif
skrypt: qlweb by jachu
data założenia: 20.08.2007
moderowany: tak, przez dwóch adminów
erotyka: nie
pozycjonowany: tak
--->SPAM<---
Więcej : dadaj swoje strony do nowego qlweba! | Wyświetlone : 4143 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Problem z kodowaniem

Mój problem wygląda następująco:
http://www.strug.ostnet.pl/test/index.html

Próbowałem juz kodowanie windows-1250 , utf-8 i iso 8859-2 , ale nadal nie moge sie pozbyć tych cholerych krzaczków. Co robić?
Więcej : Problem z kodowaniem | Wyświetlone : 4464 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

skrypt odliczajacy czas

jak zrobic skrypt ktory bedzie odliczal czas od czasu podanego w zmiennej do 0?? Zegar odliczajacy ma byc widoczny.
Więcej : skrypt odliczajacy czas | Wyświetlone : 5327 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Access violation at adress..podczas wstawiania grafiki

Witam
Błąd ten zaczął pojawiać się po zainstalowaniu nowej wersji Pajaczka.
Błędy pojawiaja się podczas wstawiania drugiego, czasem kolejnego zdjęcia do dokumentu.
Pajączka używam od chwili zakupu, to doskonały program, nie wyobrażam sobie "przesiadki" na inny wszystkim znany, darmowy program, ale...

Tu zrzuty:
http://hobbyrama.webpark.pl/img/accs_2.jpg
http://hobbyrama.webpark.pl/img/accs_3.jpg

Pytanie z gatunku tych mniej mądrych.
Czy podkreślnik w nazwie pliku może mieć wpływ na zachowanie-działanie Pajączka?
Aktualnie ...
Więcej : Access violation at adress..podczas wstawiania grafiki | Wyświetlone : 11461 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Pajączek 5 NxG

otwieranie strony z pozycją na dole

Witam
mam problem co zrobić aby strona ładowała się od razu z tekstem napisanym na dole tuż przed stopką, bo automatycznie ładuje sie u góry tam gdzie jest umieszczone logo, natomiast ważne informacje znajdują sie na dole i trzeba przewijać.. Wiecie co trzeba zrobić ? Pozdrawiam
Więcej : otwieranie strony z pozycją na dole | Wyświetlone : 5948 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Rozszerzone wyszukiwanie i zamiana -kopiowanie

Witam,
Mam pewien problem z narzędziem 'rozszerzone wyszukiwanie i zamiana', a mianowicie:
Po uruchomieniu narzędzia pojawia się jego okienko. To okienko jest moim zdaniem niepraktyczne, ponieważ uniemożliwia ono dostęp do edytowanego kodu bez zamykania okna. Powinna być możliwość przekopiowania jakiegoś fragmentu kodu z edytora do okienka.
Dla przykładu mam w kodzie dwa fragmenty które chcę zamienić. Wtedy jeden fragment zaznaczam i następnie uruchamiam narzędzie zamiany. Wtedy w okienku 'znajdź' mam wcześniej zaznaczony fragment kodu. Teraz ...
Więcej : Rozszerzone wyszukiwanie i zamiana -kopiowanie | Wyświetlone : 3901 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Perl (csv -> HTML).

Witam,

Mam małą prośbę. Mam plik tekstowy (csv) 5 kolumn i 7 wierszy. Chciałbym wrzucić je na strone posortowane względem trzeciej kolumny (przedmiot: Biologia, Matematyka, etc.). Jak dotąd udało mi się to jedynie zrobić statycznie i nieposortowane:
#!/usr/bin/perl
print "content-type: text/html \n\n"; #The header

$HTML = "test.txt";
open (HTML) or die "Can't open the file!";
@fileinput = <HTML>;
@title = split(',',$fileinput);
@row1 = split(',',$fileinput);
@row2 = split(',',$fileinput);
@row3 = split(',',$fileinput);
@row4 = split(',',$fileinput);
@row5 = ...
Więcej : Perl (csv -> HTML). | Wyświetlone : 5036 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039